ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής:
Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής: Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης
Δωρεάν Σεμινάρια

FOUNDATION COURSES
UCAS DIRECT ENTRY
ACADEMIC CONSULTING
ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (για Α' Πτυχίο-Bachelor)
όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προϋποθέσεις και προετοιμασία για την εισαγωγή σας
Τηλέφωνα
Επικοινωνίας:


Αθήνα:
(210) 748-8131


Θεσσαλονίκη:
(2310) 240-394


Υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρος:
(2310) 240 394

Εάν ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ πατήστε εδώ

 

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο TOEFL (αν επιλέξετε να ξεταστείτε για TOEFL στα Κέντρα μας, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κράτησης θέσης χωρίς επιβάρυνση)

ETS Authorized TOEFL iBT Test Centers in - Athens -Greece - Thessaloniki -Greece

 
Συχνές Ερωτήσεις  

1. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ή ΟΧΙ η συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να σπουδάσω στη Μεγάλη Βρετανία? 2. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια απαιτούν από όλους τους Έλληνες υποψηφίους να έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες? 3. Για να αναγνωριστεί ένα Βρετανικό Πτυχίο Bachelor από το Ελληνικό Κράτος (μέσω ΔΟΑΤΑΠ), υπάρχει προϋπόθεση για την αναγνώριση ο Πτυχιούχος να έχει συμμετάσχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις πριν την Εισαγωγή του στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο? 4. Είναι απαραίτητο το Foundation course και γιατί? 5. Το NETWORK Lyceum Foundation το οποίο γίνεται παράλληλα με τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι αποδεκτό ως κριτήριο Εισαγωγής από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια και πως συγκρίνεται ως κριτήριο γνώσεων σε σχέση με τις Πανελλήνιες? 6. Είναι δυνατό να παρακολουθώ το NETWORK Lyceum Foundation Παράλληλα με το Λύκειο και να τα καταφέρνω και στο σχολείο χωρίς προβλήματα? 7. Ποιο είναι το κόστος για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία? 8. Πόσα είναι τα δίδακτρα των Κρατικών Πανεπιστημίων στη Μ. Βρετανία? 9. Πώς μπορώ να πληρώσω τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου μου αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή? 10. Αναγνωρίζεται το Βρετανικό πτυχίο από το Ελληνικό Κράτος (ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)? 11. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/αξία ενός Βρετανικού Πτυχίου και των Σπουδών στη Μ. Βρετανία? 12. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α θέλει να συνεχίσει για Μεταπτυχιακές Σπουδές, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της? 13. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α δεν έχει επαγγελματική προϋπηρεσία ή εμπειρία και θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση ή οργανισμό, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της? 14. Ποια πλεονεκτήματα δίνει το NETWORK Foundation στους σπουδαστές του? 15. Που είναι καλύτερα να κάνω την προετοιμασία Foundation, κατευθείαν στη Μ. Βρετανία ή στην Ελλάδα?

1. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ή ΟΧΙ η συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να σπουδάσω στη Μεγάλη Βρετανία?

  ΟΧΙ - Δεν είναι απαραίτητη. Η Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο εξαρτάται από τα πιστοποιητικά/προσόντα που διαθέτει κάθε υποψήφιος/α.
Περισσότερες λεπτομέρειες:


Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις εφόσον πριν την εισαγωγή σου και την έναρξη των σπουδών σου στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο ολοκληρώσεις με επιτυχία:

 1. Πρόγραμμα Recognized Foundation Year όπως το NETWORK Foundation*
 2. Πρόγραμμα ΙΒ (International Baccalaureate)
 3. τις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels


Στην περίπτωση ενός από τα παραπάνω κριτήριο Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι το Απολυτήριο (με ή χωρίς Πανελλήνιες) αλλά η βαθμολογία σου στο Foundation Year, ή στο ΙΒ, ή στα A-Levels, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας (πχ IELTS), εφόσον αυτή ζητηθεί.*Το NETWORK Foundation, η μεγαλύτερη σχολή στην Ελλάδα για την προετοιμασία και εισαγωγή σπουδαστών στη Μεγάλη Βρετανία (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Είναι Recognised Foundation και επίσημο UCAS School και προσφέρει προγράμματα Foundation (παράλληλα με το Λύκειο ή μετά το Λύκειο) με δυνατότητα Εγγύησης Προσφοράς Θέσης για όλες τις Ειδικότητες όπως Engineering, Business, Economics, Biological Sciences, Pharmacy, Chemical Sciences, Computer Sciences, Architecture, Arts, Design, Social Sciences, Law, κλπ. Εξαιρούνται: Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φυσιοθεραπεία, όπου ακολουθείται άλλη διαδικασία.

ΝΑΙ - Αν το Απολυτήριο είναι το μοναδικό σου προσόν με το οποίο θα ζητήσεις την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα με ελάχιστο μέσο όρο (συμπεριλαμβανομένων και των βαθμών των Πανελληνίων) 17,5/20, 18/20 ή 18,5/20 ή και παραπάνω, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε Πανεπιστημίου.

Τα Βρετανικά Κρατικά ΑΕΙ, όπως ζητούν από τους Βρετανούς υποψήφιους συγκεκριμένους βαθμούς πρόσβασης είτε στις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels, είτε σε κάποιο Recognized Foundation course, έτσι και στους μη-Βρετανούς υποψήφιους ζητούν τους βαθμούς τους είτε από τις εξετάσεις του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ International Baccalaureate), είτε τους βαθμούς από την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αναγνωρισμένου προγράμματος FOUNDATION Year το NETWORK Foundation.

Λογικό λοιπόν είναι και για τους Έλληνες υποψήφιους να μη μπαίνει κανείς στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο απλά και μόνο με την ολοκλήρωση του Λυκείου αλλά ζητούν ένα Επιπλέον προσόν (Foundation ή IB) ή πολύ καλή βαθμολογία σε εξετάσεις πρόσβασης σε ΑΕΙ. Γι αυτό και ζητούν τους βαθμούς των Ελληνικών εθνικών εξετάσεων που δίνουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση ως το εισιτήριο για τα Βρετανικά πανεπιστήμια

ΟΧΙ
Κατ’ εξαίρεση, ορισμένα Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια προσφέρουν τη δυνατότητα Εισαγωγής στο Α’ Έτος σπουδών τους και σε κατόχους Απολυτηρίου χωρίς συμμετοχή στις Πανελλήνιες αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πολύ υψηλό μέσο όρο: 19/20 ή 19,5/20. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το NETWORK.

Συμπέρασμα: Για όποιον σκοπεύει να εισαχθεί με Direct Entry* και αν το Απολυτήριο είναι το μοναδικό κριτήριο για Εισαγωγή σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο (σε συνδυασμό με την πιστοποίηση γνώσεων Αγγλικής γλώσσας: IELTS, TOEFL, Cambridge CPE κλπ.). τότε οι βαθμοί των Πανελληνίων είναι απαραίτητοι και μάλιστα πρέπει να είναι πολύ υψηλοί, τόσου ψηλοί που να δίνουν ήδη πρόσβαση και στα Ελληνικά Κρατικά ΑΕΙ (πλην ορισμένων εξαιρέσεων).

* Το NETWORK Foundation εκτός από τα προγράμματα Foundation προσφέρει και την Υπηρεσία Direct Entry με δυνατότητα Εγγύησης Προσφοράς Θέσης, για υποψήφιους από όλη την Ελλάδα. Επίσης το NETWORK ξεκινά κάθε μήνα νέα τμήματα προετοιμασίας IELTS και TOEFL (με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε scores) για την προετοιμασία των υποψηφίων που επιδιώκουν απευθείας εισαγωγή και χρειάζονται τις παραπάνω πιστοποιήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Επειδή έχουν πέσει στην αντίληψή μας πολλές περιπτώσεις παραπληροφόρησης, εάν ακούσετε οποιαδήποτε διαφορετική ή αντίθετη πληροφορία από όσα αναφέρουμε παραπάνω, από οποιοδήποτε άτομο, πηγή ή οργανισμό, σας παρακαλούμε να ζητήσετε την πληροφόρηση αυτή και γραπτώς ή με email, καθώς και το όνομα του ατόμου που σας πληροφόρησε, ενώ παράλληλα ενημερώστε μας στο 210-7488131 (υπόψιν κ. Τσιτσιρίκου). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας.


2. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια απαιτούν από όλους τους Έλληνες υποψηφίους να έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες?

ΟΧΙ – Η συμμετοχή στις Πανελλήνιες ΔΕΝ είναι απαιτούμενη ή υποχρεωτική για όποιους θέλουν να εισαχθούν σε Δημόσια Βρετανικά ΑΕΙ και μάλιστα πολλά Πανεπιστήμια το δηλώνουν και ρητά στις ιστοσελίδες τους.

Αν οι υποψήφιοι πριν την Εισαγωγή τους στο Α’ Έτος α) έχουν αποκτήσει Απολυτήριο είτε με Πανελλήνιες είτε Απολυτήριο χωρίς Πανελλήνιες (σύμφωνα με τον Νόμο 3966/11 του Ελληνικού κράτους) και β) έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς είτε ένα αναγνωρισμένο Foundation, είτε τις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels, είτε ένα πρόγραμμα ΙΒ, τότε εισάγονται κανονικά στο Πανεπιστήμιο στη Βρετανία.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Επειδή έχουν πέσει στην αντίληψή μας πολλές περιπτώσεις παραπληροφόρησης, εάν ακούσετε οποιαδήποτε διαφορετική ή αντίθετη πληροφορία από όσα αναφέρουμε παραπάνω, από οποιοδήποτε άτομο, πηγή ή οργανισμό, σας παρακαλούμε να ζητήσετε την πληροφόρηση αυτή και γραπτώς ή με email, καθώς και το όνομα του ατόμου που σας πληροφόρησε, ενώ παράλληλα ενημερώστε μας στο 210-7488131 (υπόψιν κ. Τσιτσιρίκου). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας.


3. Για να αναγνωριστεί ένα Βρετανικό Πτυχίο Bachelor από το Ελληνικό Κράτος (μέσω ΔΟΑΤΑΠ), υπάρχει προϋπόθεση για την αναγνώριση ο Πτυχιούχος να έχει συμμετάσχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις πριν την Εισαγωγή του στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο?

 

ΟΧΙ – Για να αναγνωριστεί ένα Βρετανικό πτυχίο στην Ελλάδα οι κάτοχοι του πτυχίου πρέπει απλά να προσκομίσουν το «Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλου ισοτίμου, σε νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο.»

Η συμμετοχή στις Πανελλήνιες ΔΕΝ είναι προαπαιτούμενη ή υποχρεωτική για όποιους σκοπεύουν να αναγνωρίσουν στην Ελλάδα Πτυχίο που έχουν αποκτήσει σε Δημόσια ΑΕΙ του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία-Ουαλία-Σκωτία-Β. Ιρλανδία).

Όσον αφορά στα Απολυτήρια Λυκείου, από το 2011 και μετά (σύμφωνα με τον Νόμο 3966/11 του Ελληνικού κράτους) τα χορηγούμενα Απολυτήρια, ανεξάρτητα από το αν ο/η κάτοχος έχει συμμετάσχει στις Πανελλήνιες είτε όχι, είναι ισότιμα και παρέχουν το δικαίωμα συνέχισης σπουδών σε ανώτατα ιδρύματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Επειδή έχουν πέσει στην αντίληψή μας πολλές περιπτώσεις παραπληροφόρησης, εάν ακούσετε οποιαδήποτε διαφορετική ή αντίθετη πληροφορία από όσα αναφέρουμε παραπάνω, από οποιοδήποτε άτομο, πηγή ή οργανισμό, σας παρακαλούμε να ζητήσετε την πληροφόρηση αυτή και γραπτώς ή με email, καθώς και το όνομα του ατόμου που σας πληροφόρησε, ενώ παράλληλα ενημερώστε μας στο 210-7488131 (υπόψιν κ. Τσιτσιρίκου). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας.4. Είναι απαραίτητο το Foundation course και γιατί?

ΝΑΙ, για τους παρακάτω λόγους:

 1. Γιατί προσφέρει ειδική προετοιμασία στα μαθήματα Ειδικότητας και εισαγωγή στην ύλη που θα διδαχτεί κάθε υποψήφιος στο Α' Έτος σπουδών.
 2. Γιατί επιτυγχάνει ομαλή προσαρμογή και εξοικείωση των σπουδαστών με το Βρετανικό Εκπαιδευτικό Σύστημα (projects, εργασίες, παρουσιάσεις, έρευνα, τρόπος εξετάσεων, χρήση της κριτικής σκέψης και όχι της αποστήθισης).
 3. Γιατί εξασφαλίζει πολύ καλή εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, τόσο γραπτά όσο και προφορικά, ως σημαντικό προσόν για το ξεκίνημα και τη σωστή παρακολούθηση των σπουδών.


 

5. Το NETWORK Lyceum Foundation το οποίο γίνεται παράλληλα με τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι αποδεκτό ως κριτήριο Εισαγωγής από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια και πως συγκρίνεται ως κριτήριο γνώσεων σε σχέση με τις Πανελλήνιες?
ΝΑΙ - Το παράλληλο με το Λύκειο πρόγραμμα Lyceum Foundation του NETWORK είναι αποδεκτό ως κριτήριο Εισαγωγής για τους παρακάτω απλούστατους λόγους. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν ότι οι υποψήφιοι μέσω NETWORK Lyceum Foundation:

 1. είναι εξαρχής αποφασισμένοι (determined) ότι ο κύριος προορισμός τους για σπουδές είναι η Μ. Βρετανία
 2. είναι αφοσιωμένοι (committed) στο να προετοιμαστούν για το Βρετανικό σύστημα, στα μαθήματα της Ειδικότητας που θα σπουδάσουν τα οποία και διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα
 3. το σύστημα εκπαίδευσης στο οποίο λειτουργούν και εξοικειώνονται οι μαθητές του NETWORK είναι το Βρετανικό, δηλαδή το ίδιο ακριβώς σύστημα με το οποίο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο αμέσως μετά το Foundation


Σε σύγκριση με τις Πανελλήνιες εξετάσεις ως κριτήριο Εισαγωγής, τα Βρετανικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν επίσης ότι οι υποψήφιοι μέσω Πανελληνίων: 1. έχουν επιλέξει τα Ελληνικά ιδρύματα ως κύριο προορισμό σπουδών, ενώ τα Βρετανικά Πανεπιστήμια ως εναλλακτική λύση ανάγκης σε περίπτωση που δεν πετύχουν την εισαγωγή τους στη σχολή που στοχεύουν στην Ελλάδα
 2. η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες γίνεται στα Ελληνικά, οπότε οι υποψήφιοι θα έχουν σαφώς λιγότερες γνώσεις Αγγλικής ορολογίας αλλά και γενικής χρήσης της Αγγλικής γλώσσας σε σχέση με όσους προετοιμάζονται με Foundation
 3. το σύστημα με το οποίο προετοιμάζονται και επιτυγχάνουν οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες (αποστήθιση) δεν έχει καμία σχέση με τις απαιτήσεις του Βρετανικού συστήματος (critical thinking, projects, presentations, research methods) στις οποίες είναι προετοιμασμένοι και έμπειροι οι υποψήφιοι με το Foundation του NETWORK

 

6. Είναι δυνατό να παρακολουθώ το NETWORK Lyceum Foundation Παράλληλα με το Λύκειο και να τα καταφέρνω και στο σχολείο χωρίς προβλήματα?

ΝΑΙ – Με αντικατάσταση των απαιτήσεων του Φροντιστηρίου Πανελληνίων με αυτές του Lyceum Foundation. Δεδομένου ότι με το Foundation δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες εξετάσεις η αντικατάσταση θα γίνει ως εξής:

Σχολείο + Foundation

Σχολείο + Φροντιστήριο

NETWORK Foundation

Φροντιστήριο Πανελληνίων

 1. Μαθήματα 3 φορές την εβδομάδα
 2. Στόχος η κατανόηση της ύλης και αφομοίωση μέσω συζητήσεων, έρευνας δημιουργίας εργασιών ατομικών ή ομαδικών
 3. Μέθοδος απόκτησης της γνώσης η κριτική σκέψη
 4. Διάβασμα χωρίς άγχος και πάντα με δημιουργική διάθεση
 5. Απαίτηση συνολικών ωρών ίδια με του φροντιστηρίου χωρίς όμως ανασφάλεια για τις “εξετάσεις”, οι οποίες στο Foundation έχουν μόνο 50% βαρύτητα για την Εισαγωγή σε ΑΕΙ (50% εργασίες)
 1. Μαθήματα 5-6 φορές την εβδομάδα
 2. Στόχος η πλήρης κάλυψη ύλης και αφομοίωση μέσω επίλυσης όλων των πιθανών ασκήσεων και θεμάτων για την ημέρα των εξετάσεων
 3. Μέθοδος απόκτησης της γνώσης η αποστήθιση
 4. Διάβασμα με άγχος και σε πιεστικούς συνεχείς ρυθμούς
 5. Απαίτηση συνολικών ωρών ίδια με του Foundation αλλά με πολλή ανασφάλεια για τις “εξετάσεις”, αφού οι Πανελλήνιες έχουν 100% βαρύτητα για την Εισαγωγή σε ΑΕΙ (Πανελλήνιες)

 

7. Ποιο είναι το κόστος για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία?


 • Δίδακτρα: πολύ χαμηλά για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Διαμονή σε εστία: € 350-500 περίπου μηνιαίως για ύπνο & 2 γεύματα φαγητού (προαιρετικά).
 • Προσωπικά έξοδα: € 350-500 περίπου μηνιαίως (εντός Λονδίνου αυξάνονται περισσότερο).
 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή: € 150-450.

Συμπέρασμα, οι σπουδές στη Μ. Βρετανία δεν στοιχίζουν περισσότερο από τις σπουδές στην Ελλάδα (όταν σπουδάζετε εκτός της μόνιμης κατοικίας σας), με συνολικά μηνιαία έξοδα κατά μέσο όρο: € 750-950. Πιο αναλυτικά στοιχεία δείτε εδώ: http://www.networkfoundation.gr/cost-of-study.asp8. Πόσα είναι τα δίδακτρα των Κρατικών Πανεπιστημίων στη Μ. Βρετανία?


Η Βρετανική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τα Πανεπιστήμια έχουν αναγκαστεί, λόγω του αυξημένου κόστους, από το 2012 και μετά να χρεώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή διδάκτρων σε κάθε φοιτητή/ρια. Το νέο αυξημένο ποσό διδάκτρων όμως μπορεί είναι το μέγιστο έως 9.000 λίρες Αγγλίας ετησίως.

Είναι επίσης στην κρίση κάθε Πανεπιστημίου πόσα ακριβώς δίδακτρα θα χρεώνει και πόσο η χρέωση αυτή θα προσεγγίζει το μέγιστο των 9,000 λιρών. Στις περιπτώσεις των Βασιλείων της Ουαλίας και της Σκωτίας, τα εκεί Πανεπιστήμια χρεώνουν πολύ χαμηλότερα ετήσια δίδακτρα από τα δίδακτρα του κεντρικού Βασιλείου της Αγγλίας.

 • Αγγλία (Φοιτητικό Κρατικό Δάνειο/Χρηματοδότηση):  Υπενθυμίζουμε εδώ συνοπτικά ότι παρά την αύξηση των διδάκτρων των Βρετανικών Πανεπιστημίων της περιοχής της Αγγλίας, οι σπουδές εκεί είναι ακόμη συμφέρουσες και ο συνολικός προϋπολογισμός εξόδων μέχρι την απόκτηση του Πτυχίου δεν διαφέρει από το συνολικό προϋπολογισμό σπουδών σε κάποια πόλη της Ελλάδας.
 • Ουαλία (Φοιτητικό Κρατικό Δάνειο & Μερική Επιδότηση):  Τα περισσότερα Πανεπιστήμια στην Ουαλία διατηρούν ακόμη αμετάβλητα τα χαμηλά δίδακτρα προσφέροντας επιδότηση για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και τη δυνατότητα του φοιτητικού Κρατικού Δανείου για το υπόλοιπο ποσό.
 • Σκωτία (Πλήρης Επιδότηση Διδάκτρων):  Η Σκωτία όπως πάντα δεν χρεώνει δίδακτρα γιατί προσφέρει πλήρη επιδότηση διδάκτρων με αποτέλεσμα οι Πανεπιστημιακές Σπουδές εκεί να είναι ΔΩΡΕΑΝ (με συνολική όμως διάρκεια σπουδών 4 έτη αντί τα 3 έτη που διαρκούν οι σπουδές πρώτου πτυχίου στην Αγγλία και την Ουαλία).


 

Συμπέρασμα: Οι δύο τελευταίες επιλογές της Ουαλίας και της Σκωτίας, από άποψη συνολικού κόστους σπουδών είναι οικονομικά οι πιο συμφέρουσες για τους σπουδαστές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.9. Πώς μπορώ να πληρώσω τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου μου αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή?


Το Βρετανικό κράτος δίνει ως χρηματοδότηση πολύ χαμηλότοκα δάνεια σε κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξόφληση των διδάκτρων όλων των ετών. Η αποπληρωμή του φοιτητικού αυτού δανείου αρχίζει μόλις κάθε σπουδαστής/ρια αρχίσει να εργάζεται και το αποπληρώνει σε πολύ μικρές δόσεις ανάλογα με τα ετήσια έσοδά του/της. Το δάνειο καταβάλλεται κάθε χρόνο για το τρέχον έτος φοίτησης.

Χρηματοδότηση/Φοιτητικό Δάνειο (για την αποπληρωμή του 100% των Διδάκτρων όλων των ετών): Κάθε σπουδαστής μπορεί να πάρει Φοιτητικό Δάνειο (Student Loan, σχεδόν άτοκο, χωρίς εγγυητή ή υποθήκη ακινήτου, παρά μόνο με το Διαβατήριο και τη Φοιτητική του ιδιότητα) για να καλύψει το κόστος όλων των διδάκτρων οποιουδήποτε Πανεπιστημίου. Το Φοιτητικό Δάνειο μπορεί να αρχίσει να αποπληρώνει κάθε σπουδαστής/ρια, όταν και μόνο όταν αποφοιτήσει και εργάζεται και αφού οι προσωπικές ετήσιες αποδοχές του/της ξεπεράσουν ένα ποσό αντίστοιχο των €24,000 το χρόνο (σημ. το κράτος στο οποίο ζει και εργάζεται μετά τις σπουδές δεν παίζει κανένα ρόλο). 

Όταν ξεπεραστεί το επίπεδο των €24,000 το χρόνο, το Βρετανικό κράτος απαιτεί την καταβολή του 10% (9% για την ακρίβεια) του πλεονάσματος των εσόδων πάνω από τις €24,000.
Παράδειγμα:   Αν κάποιος/α κάθε χρόνο έχει αποδοχές €30,000 (δηλ. €2,500/μήνα), καλείται να πληρώσει κατά τη διάρκεια του επομένου έτους συνολικό ποσό που υπολογίζεται ως εξής: 
€30,000-€24,000= €6,000 x 10% = €600.  Άρα το ετήσιο ποσό αποπληρωμής του Φοιτητικού Δανείου θα είναι συνολικά €600/χρόνο (δηλαδή €50/μήνα μόνο !!! από τα €2,500/μήνα που τυχόν εισπράττει).
Οριακά:  Αν τυχόν οι αποδοχές δεν ξεπεράσουν ποτέ τις €24,000 το χρόνο, τότε το Φοιτητικό Δάνειο δεν θα αποπληρωθεί ποτέ ούτε αυτό αντίστοιχα.10. Αναγνωρίζεται το Βρετανικό πτυχίο από το Ελληνικό Κράτος (ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)?


Με εγκύκλιό του το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) (19/05/2000) δηλώνει ότι αναγνωρίζει όλα τα πτυχία με τίτλο "BACHELOR" της Μ. Βρετανίας σαν ΙΣΟΤΙΜΑ με τα αντίστοιχα Ελληνικά. Συνεπώς το BACHELOR (άρα και η ισοτιμία) αποκτάται πλέον σε 3 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ (δεδομένου ότι στο 3ετές πρόγραμμα έχουν καλυφθεί τα μαθήματα που προσφέρει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην αντίστοιχη ειδικότητα).

To Master, το οποίο αποκτάται σε 1 επιπλέον έτος δεν είναι πλέον αναγκαίο για την τυπική αναγνώριση κάθε Βρετανικού πτυχίου.

Εξαίρεση των παραπάνω αποτελούν οι Πολυτεχνικές σχολές και η Φαρμακευτική, όπου απαιτείται 4ετής φοίτηση στο εξωτερικό και η Νομική (η οποία έχει μια επιπλέον αναγκαία εξέταση 4 μαθημάτων του Ελληνικού δικαίου).

ΟΛΑ τα Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται το NETWORK είναι αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ.11. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/αξία ενός Βρετανικού Πτυχίου και των Σπουδών στη Μ. Βρετανία?


 • Απόκτηση πτυχίου Bachelor σε 3 μόνο χρόνια (δηλαδή σε 1 χρόνο λιγότερο από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που σημαίνει γρηγορότερη έναρξη της επαγγελματικής καριέρας).
 • Σπουδές σε Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο με πολύ υψηλό επίπεδο προσφερόμενης γνώσης και εκπαίδευσης και διεθνή Ακαδημαϊκή αναγνώριση.
 • Άριστη υλικοτεχνική υποδομή των Πανεπιστημίων (οργάνωση, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, campus, εστίες, γνωριμίες και απασχόληση σε εταιρείες με έμμισθη πρακτική εξάσκηση).
 • Σύστημα που ενθαρρύνει τη μάθηση και τις πρακτικές εφαρμογές.
 • Τελειοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο σαν γενικότερο εφόδιο.
 • Επαγγελματισμός και αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις σας.
 • Διεθνής εμπειρία ζωής και συνεργασίας καθώς και κοινωνικές και επαγγελματικές γνωριμίες με άτομα από όλον τον πλανήτη.
 • Χαμηλό κόστος σπουδών μέχρι την απόκτηση του Πτυχίου, αποδεδειγμένα χαμηλότερο από αυτό στην Ελλάδα.
 • Άμεση δυνατότητα εργασίας διεθνώς, συνεπώς άμεση αξιοποίηση της επένδυσης των σπουδών σας στην Ελλάδα ή και στην Ευρώπη, λόγω της γρηγορότερης απορρόφησης των αποφοίτων των Βρετανικών Πανεπιστημίων.12. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α θέλει να συνεχίσει για Μεταπτυχιακές Σπουδές, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?


Οι εκλέκτορες των Πανεπιστημίων, σε όλον τον κόσμο, όταν επιλέγουν σπουδαστές για Μεταπτυχιακά, δεν λαμβάνουν σχεδόν καθόλου υπόψη τους σε ποιό Πανεπιστήμιο σπούδασαν οι υποψήφιοι που αιτούνται να γίνουν δεκτοί στα Μεταπτυχιακά τους προγράμματα, αλλά κρίνουν κυρίως από το βαθμό/μέσο όρο με τον οποίο κάθε υποψήφιος/α αποφοίτησε από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο, ως κριτήριο γνώσεων, επιμέλειας και υπευθυνότητας.

Οι απόφοιτοι ακόμη και των πιο διάσημων Πανεπιστημίων του κόσμου εάν (αποδεδειγμένα λόγω χαμηλού μέσου όρου) δεν τα πήγαν καλά στις πρώτες σπουδές τους, αντικειμενικά δεν μπορούν να πείσουν ότι θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Μεταπτυχιακών τους.13. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α δεν έχει επαγγελματική προϋπηρεσία ή εμπειρία και θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση ή οργανισμό, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?


Οι Διευθυντές Προσωπικού ή οι υπεύθυνοι προσλήψεων των επιχειρήσεων ή οργανισμών, για να συναντήσουν κάποιους υποψηφίους/ες για συνέντευξη, δεν αποφασίζουν να τους καλέσουν κοιτώντας το όνομα του Πανεπιστημίου που σπούδασαν, αλλά βλέπουν κυρίως το βαθμό/μέσο όρο με τον οποίο αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, ως ουσιαστικό κριτήριο γνώσεων, γενικότερων ικανοτήτων και υπευθυνότητας.

Οι απόφοιτοι ακόμη και των πιο διάσημων Πανεπιστημίων του κόσμου, εάν (αποδεδειγμένα λόγω χαμηλού μέσου όρου) δεν τα πήγαν καλά στις σπουδές τους, αντικειμενικά δεν μπορούν να πείσουν ότι θα τα πάνε καλά με τις πολύπλοκες απαιτήσεις μιας υπεύθυνης θέσης εργασίας.14. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α δεν έχει επαγγελματική προϋπηρεσία ή εμπειρία και θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση ή οργανισμό, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?


 • Οι μαθητές του NETWORK, χωρίς να βρεθούν πρόωρα σε ξένο περιβάλλον, παρακολουθούν ένα πρόγραμμα ισότιμο και αναγνωρισμένο από τα ίδια τα Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.
 • Εγγύηση Προσφοράς Θέσης που προσφέρει 100% τη δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα από 100 Πανεπιστήμια.
 • Βεβαιότητα ότι θα σπουδάσετε στη Μ. Βρετανία. Ακόμη και αν δεν συγκεντρώσετε τη βαθμολογία εισαγωγής σας στο Πανεπιστήμιο που απαιτεί την υψηλότερη βαθμολογία πρόσβασης, έχετε τη δυνατότητα να εισαχθείτε σε κάποιο άλλο από εκείνα της επιλογής σας, το οποίο απαιτεί χαμηλότερη βαθμολογία.
 • Προ-Πανεπιστημιακή προετοιμασία (γνώση και κριτική σκέψη), όχι φροντιστηριακά μαθήματα (αποστήθιση ύλης).
 • Λόγω της Ακαδημαϊκής αναγνώρισης της σχολής μας, πάνω από 100 φημισμένα Πανεπιστήμια δέχονται τους απόφοιτους μας στο Α' έτος σπουδών τους απ' ευθείας, χωρίς άλλες εξετάσεις, παρά μόνο με την ικανοποιητική απόδοση/βαθμολογία στα μαθήματα του NETWORK Foundation.
 • Ποιοτικές προδιαγραφές εκπαίδευσης με ολιγομελή τμήματα (πολύ μικρότερα κι από αυτά των Πανεπιστημίων) για καλύτερη αφομοίωση της ύλης και πιο άμεση επαφή με τους καθηγητές.15. Που είναι καλύτερα να κάνω την προετοιμασία Foundation, κατευθείαν στη Μ. Βρετανία ή στην Ελλάδα?


πατήστε εδώ για να δείτε το συγκριτικό Πίνακα “Foundation in the UK vs NETWORK Foundation” (Athens-Thessaloniki)Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πότε μπορείτε να έρθετε στο Δωρεάν Ενημερωτικό Σεμινάριο της Σχολής μας που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
 
 
Top

 

 


 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος NETWORK εδρεύει στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας 84 & τη Θεσσαλονίκη, Π. Μελά 18 & Τσιμισκή. 
Τα Mαθήματα & η Προετοιμασία IELTS (αλλά και για TOEFLGMATGRE, και το πρόγραμμα FOUNDATION) γίνονται στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη:

The headquarters of NETWORK Educational Group, where our IELTS preparation course is held, are located in Athens & Thessaloniki. 
All preparation Courses in Greece for IELTS, TOEFLGMATGRE, FOUNDATION and all other programmes are delivered both in Athens & Thessaloniki
Το NETWORK - Σπουδές στην Αγγλία είναι πιστοποιημένο UCAS School. Το UCAS (Universities and Colleges Admissions System) είναι το επίσημο όργανο του Βρετανικού συστήματος παιδείας, που προωθεί τις "Αιτήσεις UCAS". Η Αίτηση UCAS είναι διαδικασία που αντιστοιχεί με το Ελληνικό Μηχανογραφικό που διαχειρίζεται το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Η συμπλήρωση Αιτήσεων UCAS έχει προθεσμία μέχρι τη 15η Ιανουαρίου. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνο μια Αίτηση UCAS για 5 Πανεπιστήμια. Για περισσότερες πληροφορίες για το UCAS ή για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να συμπληρωθεί η Αίτηση UCAS, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή μας στα τηλέφωνα 210-74.88.131 για Αθήνα και 2310-240.394 για Θεσσαλονίκη

UCAS is the British official organization, responsible for handling all "UCAS Applications". The deadline for UCAS Applications is the 15th of January. Every candidate may complete only one UCAS Application. There is a standard Fee for each UCAS Application which can change (slightly) without any prior notice. UCAS is not accountable for decisions on place offers. If you need any help with your UCAS Application please contact our School at 210-74.88.131 for the Athens branch and  2310-240.394 for Thessalonica. 

Τα μαθήματα και ολόκληρο το πρόγραμμα για την προετοιμασία του IELTS εμπεριέχονται σε κάθε πρόγραμμα Foundation του NETWORK.  Το πρόγραμμα NETWORK FOUNDATION για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζεται ως προϋπόθεση εισαγωγής στο Α' Έτος κρατικών Πανεπιστημίων στην Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία (ισότιμα Βασίλεια στη Μ. Βρετανία). Το NETWORK Foundation Course δεν είναι φροντιστηριακό αλλά προ-πανεπιστημιακό ακαδημαϊκό έτος. Η προετοιμασία του προγράμματος FOUNDATION θεωρείται απαραίτητη ώστε κάθε υποψήφιος να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα (qualifications) στην αίτηση UCAS που θα υποβάλλει.Website Educated by 9AM LABS