ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής:
Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής: Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης
Δωρεάν Σεμινάρια

RECOGNISED FOUNDATION COURSES
UNIVERSITY APPLICATION SERVICE
ACADEMIC & CAREER CONSULTING
UNITED KINGDOM - HOLLAND - EUROPE

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ (για Α' Πτυχίο-Bachelor)
όλες οι απαραίτητες Διαδικασίες, Προϋποθέσεις και Προετοιμασία για την Εισαγωγή σου
Τηλέφωνα
Επικοινωνίας:


Αθήνα:
2107488131


Θεσσαλονίκη:
2310240394


Υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρος:
2310240394


Whatsapp/Viber:
6948783370

Εάν ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ πατήστε εδώ

 

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο TOEFL (αν επιλέξετε να ξεταστείτε για TOEFL στα Κέντρα μας, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κράτησης θέσης χωρίς επιβάρυνση)

ETS Authorized TOEFL iBT Test Centers in - Athens -Greece - Thessaloniki -Greece

 
Συχνές Ερωτήσεις  

 1. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ή ΟΧΙ η συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να σπουδάσω στη Μεγάλη Βρετανία?
 2. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια απαιτούν από τους Έλληνες υποψηφίους να έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες?
 3. Είναι απαραίτητο το Foundation course και γιατί?
 4. Το NETWORK Lyceum Foundation το οποίο γίνεται παράλληλα με τις τάξεις του Λυκείου είναι αποδεκτό ως κριτήριο Εισαγωγής από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια?
 5. Είναι δυνατό να παρακολουθώ το NETWORK Lyceum Foundation Παράλληλα με το Λύκειο και να τα καταφέρνω και στο σχολείο χωρίς προβλήματα?
 6. Ποιο είναι το κόστος για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία?
 7. Πόσα είναι τα δίδακτρα των Κρατικών Πανεπιστημίων στη Μ. Βρετανία και πως μπορώ να πληρώσω τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου μου αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή?
 8. Αναγνωρίζεται το Βρετανικό πτυχίο από το Ελληνικό Κράτος (ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)?
 9. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/αξία, σε Διεθνές επίπεδο, ενός Βρετανικού Πτυχίου και των Σπουδών στη Μ. Βρετανία?
 10. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α θέλει να συνεχίσει για Μεταπτυχιακές Σπουδές, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?
 11. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α δεν έχει επαγγελματική προϋπηρεσία ή εμπειρία και θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση ή οργανισμό, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?
 12. Ποια πλεονεκτήματα δίνει το NETWORK Foundation στους σπουδαστές του?
1. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ή ΟΧΙ η συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να σπουδάσω στη Μεγάλη Βρετανία?

ΟΧΙ - Δεν είναι απαραίτητη. Η Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο εξαρτάται από τα πιστοποιητικά/προσόντα που διαθέτει κάθε υποψήφιος/α. Περισσότερες λεπτομέρειες:

Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις εφόσον πριν την Εισαγωγή σου και την έναρξη των σπουδών σου στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο ολοκληρώσεις με επιτυχία:

 • Πρόγραμμα Recognized Foundation Year όπως το NETWORK Foundation*
 • Πρόγραμμα ΙΒ (International Baccalaureate)
 • τις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels

Στην περίπτωση ενός από τα παραπάνω κριτήριο Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι το Απολυτήριο (με ή χωρίς Πανελλήνιες) αλλά η βαθμολογία σου στο Foundation Year, ή στο ΙΒ, ή στα A-Levels, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας (πχ IELTS), εφόσον αυτή ζητηθεί.

*Το NETWORK Foundation, η μεγαλύτερη σχολή στην Ελλάδα για την προετοιμασία και Εισαγωγή σπουδαστών στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) . Είναι Recognised Foundation και επίσημο UCAS School και προσφέρει προγράμματα Foundation (παράλληλα με το Λύκειο ή μετά το Λύκειο) με δυνατότητα Εγγύησης Προσφοράς Θέσης για όλες τις Ειδικότητες όπως Engineering, Business, Economics, Biological Sciences, Pharmacy, Chemical Sciences, Computer Sciences, Architecture, Arts, Design, Social Sciences, Law, κλπ. Εξαιρούνται: Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φυσιοθεραπεία, όπου ακολουθείται άλλη διαδικασία μέσω των προγραμμάτων προετοιμασίας της Σχολής μας για τις εξετάσεις GCE A-Level.

ΝΑΙ - Ορισμένα πολύ απαιτητικά Πανεπιστήμια ζητούν και τους βαθμούς των Πανελληνίων για Εισαγωγή στο Α’ Έτος Σπουδών.

Αυτά τα Πανεπιστήμια, όπως ζητούν από τους Βρετανούς υποψήφιους συγκεκριμένους βαθμούς πρόσβασης είτε στις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels, είτε σε κάποιο Recognized Foundation course, έτσι και στους μη-Βρετανούς υποψήφιους ζητούν τους βαθμούς τους, σε Εθνικές ή Διεθνείς εξετάσεις, είτε τους βαθμούς από την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αναγνωρισμένου προγράμματος FOUNDATION Year, όπως το NETWORK Foundation.

Αν το Απολυτήριο είναι το μοναδικό σου προσόν με το οποίο θα ζητήσεις την Εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο, θα σου ζητηθεί ένας ελάχιστος μέσος όρος 17,5/20, 18/20 ή 18,5/20 ή και παραπάνω, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε Πανεπιστημίου.

ΟΧΙ
Αρκετά Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια προσφέρουν τη δυνατότητα Εισαγωγής στο Α’ Έτος σπουδών τους και σε κατόχους Απολυτηρίου χωρίς συμμετοχή στις Πανελλήνιες αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πολύ υψηλό μέσο όρο: 19/20 ή 19,5/20. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το NETWORK.

Συμπέρασμα: Για όποιον σκοπεύει να εισαχθεί με Direct Entry* (χωρίς προετοιμασία) και αν το Απολυτήριο είναι το μοναδικό κριτήριο για Εισαγωγή σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο (σε συνδυασμό με την πιστοποίηση γνώσεων Αγγλικής γλώσσας: IELTS, TOEFL, Cambridge CPE κλπ.). τότε οι βαθμοί των Πανελληνίων είναι ένα καλό πρόσθετο προσόν και μάλιστα πρέπει να είναι τέτοιοι που να δίνουν πρόσβαση και στα Ελληνικά Κρατικά ΑΕΙ (πλην λίγων εξαιρέσεων).

* Το NETWORK Foundation εκτός από τα προγράμματα Foundation προσφέρει και την Υπηρεσία Direct Entry με δυνατότητα Εγγύησης Προσφοράς Θέσης, για υποψήφιους από όλη την Ελλάδα την Κύπρο και το εξωτερικό. Το NETWORK ξεκινά κάθε μήνα νέα τμήματα προετοιμασίας IELTS και TOEFL (με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε scores) για την προετοιμασία των υποψηφίων που επιδιώκουν απευθείας εισαγωγή και χρειάζονται τις παραπάνω πιστοποιήσεις.

2. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια απαιτούν από όλους τους Έλληνες υποψηφίους να έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες?

ΟΧΙ – Η συμμετοχή στις Πανελλήνιες ΔΕΝ είναι απαιτούμενη ή υποχρεωτική για όποιους θέλουν να εισαχθούν σε Δημόσια Βρετανικά ΑΕΙ και μάλιστα πολλά Πανεπιστήμια το αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους.

Αν οι υποψήφιοι πριν την Εισαγωγή τους στο Α’ Έτος έχουν: α) αποκτήσει Απολυτήριο είτε με Πανελλήνιες είτε Απολυτήριο χωρίς Πανελλήνιες, ή β) έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς είτε ένα αναγνωρισμένο Foundation, είτε τις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels, είτε ένα πρόγραμμα ΙΒ, τότε εισάγονται κανονικά σε Δημόσια Πανεπιστήμια στη Βρετανία.

3. Είναι απαραίτητο το Foundation course και γιατί?

ΝΑΙ, είναι πολύ σημαντικό για τους παρακάτω λόγους:

 • Γιατί προσφέρει ειδική προετοιμασία στα μαθήματα Ειδικότητας και εισαγωγή στην Πανεπιστημιακή ύλη που θα διδαχτεί κάθε υποψήφιος στο Α' Έτος σπουδών.
 • Γιατί επιτυγχάνει ομαλή προσαρμογή και εξοικείωση με το Βρετανικό Εκπαιδευτικό Σύστημα (projects, εργασίες, παρουσιάσεις, έρευνα, τρόπος εξετάσεων, χρήση της κριτικής σκέψης και όχι της αποστήθισης).
 • Γιατί εξασφαλίζει πολύ καλή εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, τόσο γραπτά όσο και προφορικά, καλή γνώση της ορολογίας κάθε Ειδικότητας και αποτελεί σημαντικό προσόν για το ξεκίνημα και τη σωστή παρακολούθηση των Πανεπιστημιακών Σπουδών, σε οποιοδήποτε Αγγλόφωνο πρόγραμμα οπουδήποτε στον κόσμο.
4. Το NETWORK Lyceum Foundation το οποίο γίνεται παράλληλα με τις τάξεις του Λυκείου πόσο αποδεκτό ή σημαντικό είναι ως κριτήριο Εισαγωγής από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια?

ΝΑΙ - Το παράλληλο με το Λύκειο πρόγραμμα Lyceum Foundation του NETWORK είναι αποδεκτό και σημαντικό κριτήριο Εισαγωγής για τους παρακάτω απλούστατους λόγους.

Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν ότι οι υποψήφιοι μέσω NETWORK Lyceum Foundation:

 • είναι εξαρχής αποφασισμένοι (determined) ότι ο κύριος προορισμός τους για σπουδές είναι η Μ. Βρετανία και οι Σπουδές στο Εξωτερικό γενικότερα
 • είναι αφοσιωμένοι (committed) στο να προετοιμαστούν για το Βρετανικό (Αγγλοσαξωνικό) σύστημα, στα μαθήματα της Ειδικότητας την οποία θα σπουδάσουν, τα οποία και διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα
 • το σύστημα εκπαίδευσης στο οποίο λειτουργούν και εξοικειώνονται οι μαθητές του NETWORK Foundation είναι το ίδιο ακριβώς σύστημα με το οποίο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο αμέσως μετά το Foundation, συνεχίζοντας να κάνουν αυτό που έχουν μάθει καλά, χωρίς καμία δυσκολία προσαρμογής ή ρίσκο αποτυχίας

Σημείωση: Το Foundation είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό προσόν σε σύγκριση με τον βαθμό Απολυτηρίου ή τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ως κριτήριο Εισαγωγής, γιατί τα Βρετανικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν ότι οι υποψήφιοι μέσω Πανελληνίων:

 • έχουν επιλέξει τα Ελληνικά ιδρύματα ως κύριο προορισμό σπουδών, ενώ τα Βρετανικά Πανεπιστήμια ως εναλλακτική λύση ανάγκης, σε περίπτωση που δεν πετύχουν την εισαγωγή τους στη σχολή που στοχεύουν στην Ελλάδα (primary destination)
 • η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες γίνεται στα Ελληνικά, οπότε οι υποψήφιοι θα έχουν σαφώς λιγότερες γνώσεις Αγγλικής ορολογίας αλλά και γενικής χρήσης της Αγγλικής γλώσσας σε σχέση με όσους προετοιμάζονται με Foundation (language)
 • το σύστημα με το οποίο προετοιμάζονται οι συμμετέχοντες στο Ελληνικό Λύκειο ή στις Πανελλήνιες (αποστήθιση) δεν έχει καμία σχέση με τις απαιτήσεις του Βρετανικού συστήματος (critical thinking, projects, presentations, research methods) στις οποίες είναι προετοιμασμένοι και έμπειροι οι υποψήφιοι με το Foundation του NETWORK (educational system)
5. Είναι δυνατό να παρακολουθώ το NETWORK Lyceum Foundation Παράλληλα με το Λύκειο και να τα καταφέρνω και στο σχολείο χωρίς προβλήματα?

ΝΑΙ – Γιατί γίνεται αντικατάσταση των απαιτήσεων του Φροντιστηρίου Πανελληνίων με αυτές του Lyceum Foundation. Δεδομένου ότι με το Foundation δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή μου στις Πανελλήνιες εξετάσεις η αντικατάσταση θα γίνει ως εξής:

Σχολείο + Foundation Σχολείο + Φροντιστήριο
 1. Μαθήματα 2-5 φορές την εβδομάδα (3ετές, 2ετές 1ετές)
 2. Στόχος η κατανόηση και αφομοίωση της ύλης μέσω συζητήσεων, έρευνας και δημιουργίας ατομικών ή ομαδικών εργασιών
 3. Μέθοδος απόκτησης της γνώσης, η κριτική σκέψη, η ανάλυση και η σύνθεση
 4. Διάβασμα και προετοιμασία χωρίς άγχος, με δημιουργική διάθεση, συνολική εικόνα και πρακτική αντίληψη του περιεχομένου
 5. Απαίτηση συνολικών ωρών ίδια με του φροντιστηρίου, όμως χωρίς ανασφάλεια για τις “εξετάσεις” (Final Exams βαρύτητα το 50% και το υπόλοιπο 50% έχουν οι εργασίες)
 6. Κόστος επιπλέον από το σχολείο € 3,500 - € 4,500 μοιρασμένο είτε σε 1 ή σε 2 ή σε 3 χρόνια
 1. Μαθήματα 5-6 φορές την εβδομάδα
 2. Στόχος η 100% κάλυψη ύλης και όλων των πιθανών ασκήσεων ή θεμάτων για την ημέρα της εξέτασης
 3. Μέθοδος απόκτησης της γνώσης, η αποστήθιση, χωρίς παρέκλιση από το κείμενο
 4. Διάβασμα και προετοιμασία με πολύ άγχος, σε πολύ πιεστικούς ρυθμούς και με προσήλωση στο βιβλίο για απόλυτη αποτύπωση του κειμένου
 5. Απαίτηση συνολικών ωρών ίδια με του Foundation, αλλά με πολλή ανασφάλεια για τις “εξετάσεις” (Πανελλήνιες με βαρύτητα 100% για Εισαγωγή σε ΑΕΙ)
 6. Κόστος επιπλέον από το σχολείο € 6,000 - € 9,000 μοιρασμένο είτε σε 1 ή 2 χρόνια (ενώ με ιδιαίτερα, το κόστος σχεδόν διπλασιάζεται)

Οι μαθητές του NETWORK Lyceum Foundation, λόγω της νέας αντίληψης και συνηθειών που αποκτούν στη Σχολή μας, αποδίδουν στο Λύκειο καλύτερα από ότι πριν και πετυχαίνουν μέσους όρους στα Απολυτήριά τους, παρόλο που το Λύκειο δεν είναι η προτεραιότητά τους. Η σχέση τους με την έννοια της εκπαίδευσης βελτιώνεται σημαντικά και γίνονται δημιουργικοί συντελεστές και στα σχολικά μαθήματα.

6. Ποιο είναι το κόστος για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία?

Δίδακτρα: αρκετά έως πολύ χαμηλά για τους φοιτητές/πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την υποστήριξη της Βρετανικής Κυβέρνησης, τα Πανεπιστήμια, από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά, προσφέρουν Ειδικές Υποτροφίες, με τις οποίες δεν θα χρεώνονται πλέον οι Ευρωπαίοι με International Fees, όπως είχε αρχικά δημοσιευθεί το καλοκαίρι του 2020, αλλά με κόστος διδάκτρων ίδιο με αυτό των Βρετανών φοιτητών (9,000-9,500 λίρες ανά έτος) μέσω Υποτροφιών που είναι διαθέσιμες για όλους.
Διαμονή σε εστία: € 400-500 περίπου μηνιαίως για ύπνο & 2 γεύματα φαγητού (προαιρετικά).
Προσωπικά έξοδα: € 400-500 περίπου μηνιαίως (εντός Λονδίνου αυξάνονται περισσότερο).
Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή: € 150-450.

Συμπέρασμα, οι σπουδές στη Μ. Βρετανία δεν στοιχίζουν περισσότερο από τις σπουδές στην Ελλάδα (όταν σπουδάζετε εκτός της μόνιμης κατοικίας σας), με συνολικά μηνιαία έξοδα κατά μέσο όρο: € 800-950. Πιο αναλυτικά στοιχεία δείτε εδώ: http://www.networkfoundation.gr/cost-of-study.asp

7. Πόσα είναι τα δίδακτρα των Κρατικών Πανεπιστημίων στη Μ. Βρετανία και πώς μπορώ να πληρώσω τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου μου αν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή?

Η Βρετανική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τα Πανεπιστήμια έχουν αναγκαστεί, λόγω του αυξημένου κόστους της παρεχόμενης εκπαίδευσης και των υψηλών παροχών που προσφέρουν στους φοιτητές τους, από το 2012 και μετά να χρεώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή διδάκτρων σε κάθε φοιτητή/ρια.

Είναι στην κρίση κάθε Πανεπιστημίου πόσα ακριβώς δίδακτρα θα χρεώνει στους Διεθνείς Φοιτητές (μη-Βρετανούς) και πόσο η χρέωση αυτή θα προσεγγίζει το κόστος των 9,250 λιρών που πληρώνει κάθε Βρετανός φοιτητής/πολίτης.

Τι υπάρχει αντί του παλαιού Βρετανικού Κρατικού Φοιτητικού Δανείου διδάκτρων (Student Loan):

Η πιο σημαντική πηγή χρηματοδότησης των Σπουδών στη Μ. Βρετανία είναι οι νέες φοιτητικές χρηματοδοτήσεις που έχουν πρόσφατα δημιουργηθεί, μετά από το Brexit, από Ελληνικές τράπεζες.

Αυτές οι χρηματοδοτήσεις ισχύουν επίσημα μετά τις 15 Αυγούστου 2021. Οι χρηματοδοτήσεις σπουδών προσφέρονται κατευθείαν στο όνομα του σπουδαστή, με εγγυητή κάποιον γονέα ή τρίτο πρόσωπο, δεν απαιτούν δέσμευση ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου και προσφέρουν περίοδο χάριτος για την έναρξη της αποπληρωμής των δόσεων, σύμφωνα με την οποία η έναρξη των δόσεων μπορεί να ξεκινήσει μετά από ένα έτος.

Για παράδειγμα δείτε εδώ το νέο Φοιτητικό Δάνειο της τράπεζας Eurobank:

https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/daneia/katanalotika/foititiko-daneio

Πως μπορεί κάθε φοιτητής/ρια να εξασφαλίζει μόνος του πρακτικά ολόκληρο το κόστος διαμονής-διατροφής και βασικών εξόδων:

Σημαντικός παράγοντας χρηματοδότησης των Σπουδών στη Μ. Βρετανία και το εξωτερικό γενικότερα είναι η δυνατότητα των φοιτητών να εργάζονται part-time παράλληλα με τις Σπουδές (βέβαια στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι τόσο εύκολο, λόγω των απαιτήσεων για γνώση της τοπικής γλώσσας).

Η Μ. Βρετανία παρέχει τη δυνατότητα part-time εργασίας στους φοιτητές, με αμοιβές (€8-11/ώρα) που για τα Ελληνικά δεδομένα ακούγονται εξωπραγματικές. Παράδειγμα, ένας φοιτητής που εργάζεται 20 ώρες την εβδομάδα παράλληλά με τις Σπουδές του θα καταφέρνει να κερδίζει €700-800 ευρώ το μήνα, χωρίς να επιβαρύνει την παρακολούθηση των Πανεπιστημιακών μαθημάτων ή τη μελέτη. Πολλές part-time δουλειές αφορούν τα Σαββατοκύριακα δεδομένου ότι οι αγορές είναι πάντα ανοικτές.

Το κόστος διαβίωσης (διαμονή-σίτιση-μεταφορικά-γενικα έξοδα-διασκέδαση) στη Μ. Βρετανία, εκτός Λονδίνου, ξεκινάει από €800 έως €950 μηνιαίως, ανάλογα την πόλη/περιοχή διαμονής. Οι πλέον οικονομικές περιοχές είναι η κεντρική Αγγλία και η Ουαλία.

Brexit is Good - Μόνιμη Εργασία και Καριέρα στη Μ. Βρετανία

1. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κράτους, από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά, προσφέρουν Ειδικές Υποτροφίες για μείωση διδάκτρων προς όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές.

2. Με τις Υποτροφίες αυτές, τα δίδακτρα πλέον έχουν κόστος ίδιο με αυτό των Βρετανών φοιτητών (9,000-9,500 λίρες ανά έτος) - (Λόγω των νέων αυτών ρυθμίσεων πολλά Πανεπιστήμια που διατηρούν τον Ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, δεν χρεώνουν International Fees, όπως κατά κόρον είχε αρχικά από τα ΜΜΕ σε σχέση με το Brexit.)

3. Μετά το Brexit, oι απόφοιτοι, των Βρετανικών Πανεπιστημίων, είναι οι μόνοι που θα έχουν αυτόματα τη δυνατότητα για εργασιακά δικαιώματα μετά την αποφοίτησή τους μέσα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία) και φυσικά στην τεράστια Αγορά Εργασίας του Λονδίνου και των άλλων αστικών κέντρων.

4. Η είσοδος στη Βρετανία για μόνιμη εργασία και καριέρα δεν θα είναι εφικτή για άτομα που έχουν σπουδάσει αλλού (Ελλάδα, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία κ.λπ.) και απλά ενδιαφέρονται να εργαστούν στην πανίσχυρη Βρετανική οικονομία και αγορά εργασίας. Αποτέλεσμα: οι θέσεις εργασίας μονοπωλούνται από τους αποφοίτους των Βρετανικών Πανεπιστημίων και φυσικά και από τους Βρετανούς.

Το NETWORK έχει πλήρη και πάντα επίκαιρη εικόνα για το ποια είναι τα Πανεπιστήμια που χρεώνουν UK Fees προσφέροντας Υποτροφίες Διδάκτρων σε όλους τους Ευρωπαίους, λόγω της διαρκούς επικοινωνίας με πάνω από 120 Πανεπιστήμια, στα οποία μπορούν να φοιτήσουν οι μαθητές μας. Stay Tuned !

Σχόλιο 1: είτε με UK Fees, είτε με International Fees, η αξία των Βρετανικών Πτυχίων και α) Ακαδημαϊκά και β) ως αντίκρισμα στις Αγορές Εργασίας, είναι πάντα στην κορυφή και η δυνατότητα και η αμεσότητα Επαγγελματικής Αποκατάστασης που προσφέρουν τα Πανεπιστήμια είναι αξεπέραστη, ανεξάρτητα από το ύψος των διδάκτρων.

Ως γνωστόν, το επίπεδο Σπουδών, η έρευνα, οι παροχές και οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια είναι εφάμιλλα με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των καλύτερων Ιδιωτικών Αμερικάνικων Πανεπιστημίων, οπότε και το αρχικό κόστος διδάκτρων είναι μεγαλύτερο από εκείνο των Ευρωπαϊκών.

Εάν συνυπολογίσουμε όμως τη δυνατότητα παραμονής για μόνιμη εργασία στη Βρετανία, τα Βρετανικά δίδακτρα είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας νέος ή μια νέα για τη ζωή τους (ανεκτίμητη παροχή).

Σχόλιο 2: από την εμπειρία μας, παρατηρούμε ότι τα Πανεπιστήμια που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι μέσω των Ευρωπαϊκών Υποτροφιών, θα χρεώνουν χαμηλά δίδακτρα (UK Fees στους EU Students), είναι κυρίως εκείνα που παραδοσιακά είχαν και έχουν μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων φοιτητών στα προγράμματά τους.

Αρκετά Πανεπιστήμια που είχαν πάντα πολλούς φοιτητές κυρίως από Κίνα, Ασία, Αραβικές χώρες και Ρωσία, ακόμη διατηρούν τις χρεώσεις και για τους Ευρωπαίους σε επίπεδο International Fees. Πάντως, αναμένεται ότι σύντομα και εκείνα θα κάνουν μειώσεις στα δίδακτρα για να εξασφαλίσουν και Ευρωπαίους φοιτητές, ώστε να υπάρχει καλή πολιτισμική ισορροπία μέσα στα Πανεπιστήμια (cultural mix).

Αρκετά από αυτά τα Πανεπιστήμια, έχουν ήδη κάνει μειώσεις, με τα δίδακτρά τους να κυμαίνονται από £12,000-£14,000 ετησίως (αντί £18,000-£22,000 που αναγράφεται στα websites τους).

8. Αναγνωρίζεται το Βρετανικό πτυχίο από το Ελληνικό Κράτος (ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)?

Σημειώστε ότι όλα τα 3ετή Πτυχία Bachelor των Κρατικών Βρετανικών Πανεπιστημίων, αναγνωρίζονται αυτόματα και πλήρως σε όλες τις χώρες του κόσμου, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα.

Σε εγκύκλιό του (19/05/2000), το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) έχει δηλώσει ότι αναγνωρίζει όλα τα πτυχία με τίτλο "BACHELOR" της Μ. Βρετανίας σαν ΙΣΟΤΙΜΑ με τα αντίστοιχα Ελληνικά. Συνεπώς το BACHELOR (άρα και η ισοτιμία) μπορεί πλέον να αποκτηθεί σε 3 χρόνια (δεδομένου ότι στο 3ετές πρόγραμμα έχουν καλυφθεί όλα τα μαθήματα που προσφέρει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην αντίστοιχη ειδικότητα).

To Master, το οποίο αποκτάται σε 1 επιπλέον έτος δεν είναι πλέον αναγκαίο για την τυπική αναγνώριση κάθε Βρετανικού πτυχίου.

Εξαίρεση των παραπάνω αποτελούν οι Πολυτεχνικές σχολές και η Φαρμακευτική, όπου απαιτείται 4ετής φοίτηση στο εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ειδικότητες που απαιτούν Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος από το Ελληνικό Δημόσιο.

Εξαίρεση επίσης αποτελεί η περίπτωση που κάποιος στοχεύει μετά το Bachelor να ακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό σε Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ή να αιτηθεί να εργασθεί ως μόνιμος Υπάλληλος στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου και πάλι είναι απαραίτητο να έχει συμπληρώσει 4 έτη σπουδών στη Βρετανία, ώστε εκτός από την ακαδημαϊκή αναγνώριση να υπάρχει και πλήρης χρονική αντιστοίχιση του Βρετανικού Πτυχίου με το αντίστοιχο Ελληνικό.

Όσον αφορά στον Ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, είτε για εργασία, είτε για περεταίρω σπουδές, δεν υπάρχει καμία ανάγκη τυπικής αναγνώρισης των Βρετανικών Bachelors. Αντιθέτως, ο Ιδιωτικός τομέας δείχνει μια αυτόματη προτίμηση σε άτομα που έχουν σπουδάσει στη Μ. Βρετανία (ή την Ευρώπη).

Η προτίμηση αυτή βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, αλλά κυρίως στο ότι οι απόφοιτοι Βρετανίας υπερέχουν στην ικανότητα χρήσης της Αγγλικής γλώσσας (και γενικά και στον τομέα ειδίκευσης του καθενός), στην πρακτική γνώση που έχουν αποκτήσει στο αντικείμενό τους μέσα στις σπουδές τους, στον εμφανή επαγγελματισμό που έχουν ενστερνιστεί μέσω της εμπειρίας τους στο Βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και στην αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει μέσα από την διεθνή ακαδημαϊκή, ατομική και κοινωνική τους εμπειρία στη Μ. Βρετανία.

9. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα/αξία ενός Βρετανικού Πτυχίου και των Σπουδών στη Μ. Βρετανία?
 1. Απόκτηση πτυχίου Bachelor σε 3 μόνο χρόνια (δηλαδή σε 1 χρόνο λιγότερο από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που σημαίνει γρηγορότερη έναρξη της επαγγελματικής καριέρας).
 2. Σπουδές σε Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο με πολύ υψηλό επίπεδο προσφερόμενης γνώσης και εκπαίδευσης και διεθνή Ακαδημαϊκή αναγνώριση.
 3. Άριστη υλικοτεχνική υποδομή των Πανεπιστημίων (οργάνωση, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, campus, εστίες, γνωριμίες και απασχόληση σε εταιρείες με έμμισθη πρακτική εξάσκηση).
 4. Σύστημα που ενθαρρύνει τη μάθηση και τις πρακτικές εφαρμογές.
 5. Τελειοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο σαν γενικότερο εφόδιο.
 6. Επαγγελματισμός και αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις σας.
 7. Διεθνής εμπειρία ζωής και συνεργασίας καθώς και κοινωνικές και επαγγελματικές γνωριμίες με άτομα από όλον τον πλανήτη.
 8. Χαμηλό συνολικό κόστος σπουδών μέχρι την απόκτηση του Πτυχίου, αποδεδειγμένα χαμηλότερο από αυτό στην Ελλάδα (εκτός πόλης μόνιμης κατοικίας).
 9. Άμεση δυνατότητα εργασίας διεθνώς, συνεπώς άμεση αξιοποίηση της επένδυσης των σπουδών σας στην Ελλάδα ή και στην Ευρώπη, λόγω της γρηγορότερης απορρόφησης των αποφοίτων των Βρετανικών Πανεπιστημίων.
10. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α θέλει να συνεχίσει για Μεταπτυχιακές Σπουδές, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?

Οι εκλέκτορες των Πανεπιστημίων, σε όλον τον κόσμο, όταν επιλέγουν σπουδαστές για Μεταπτυχιακά, δεν λαμβάνουν σχεδόν καθόλου υπόψη τους σε ποιο Πανεπιστήμιο σπούδασαν οι υποψήφιοι που αιτούνται να γίνουν δεκτοί στα Μεταπτυχιακά τους προγράμματα, αλλά κρίνουν κυρίως από το βαθμό/μέσο όρο με τον οποίο κάθε υποψήφιος/α αποφοίτησε από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο, ως κριτήριο γνώσεων, επιμέλειας και υπευθυνότητας.

Οι απόφοιτοι ακόμη και των πιο διάσημων Πανεπιστημίων του κόσμου εάν (αποδεδειγμένα λόγω χαμηλού μέσου όρου) δεν τα πήγαν καλά στις πρώτες σπουδές τους, αντικειμενικά δεν μπορούν να πείσουν ότι θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των Μεταπτυχιακών τους.

11. Τι μετράει περισσότερο, όταν κάποιος/α δεν έχει επαγγελματική προϋπηρεσία ή εμπειρία και θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση ή οργανισμό, το όνομα του Βρετανικού Πανεπιστημίου στο οποίο σπούδασε ή ο βαθμός/μέσος όρος με τον οποίο ολοκλήρωσε το πτυχίο του/της?

Οι Διευθυντές Προσωπικού ή οι υπεύθυνοι προσλήψεων των επιχειρήσεων ή οργανισμών, για να συναντήσουν κάποιους υποψηφίους/ες για συνέντευξη, δεν αποφασίζουν να τους καλέσουν κοιτώντας το όνομα του Πανεπιστημίου που σπούδασαν, αλλά βλέπουν κυρίως το βαθμό/μέσο όρο με τον οποίο αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, ως ουσιαστικό κριτήριο γνώσεων, γενικότερων ικανοτήτων και υπευθυνότητας.

Οι απόφοιτοι ακόμη και των πιο διάσημων Πανεπιστημίων του κόσμου, εάν (αποδεδειγμένα λόγω χαμηλού μέσου όρου) δεν τα πήγαν καλά στις σπουδές τους, αντικειμενικά δεν μπορούν να πείσουν ότι θα τα πάνε καλά με τις πολύπλοκες απαιτήσεις μιας υπεύθυνης θέσης εργασίας.

12. Ποια πλεονεκτήματα δίνει το NETWORK Foundation στους σπουδαστές του?

Οι μαθητές του NETWORK, χωρίς να βρεθούν πρόωρα σε ξένο περιβάλλον, παρακολουθούν ένα πρόγραμμα ισότιμο και αναγνωρισμένο από τα ίδια τα Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Εγγύηση Προσφοράς Θέσης που προσφέρει 100% τη δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα από 100 Πανεπιστήμια.

Βεβαιότητα ότι θα σπουδάσετε στη Μ. Βρετανία. Ακόμη και αν δεν συγκεντρώσετε τη βαθμολογία εισαγωγής σας στο Πανεπιστήμιο που απαιτεί την υψηλότερη βαθμολογία πρόσβασης, έχετε τη δυνατότητα να εισαχθείτε σε κάποιο άλλο από εκείνα της επιλογής σας, το οποίο απαιτεί χαμηλότερη βαθμολογία.

Προ-Πανεπιστημιακή προετοιμασία (γνώση και κριτική σκέψη), όχι φροντιστηριακά μαθήματα (αποστήθιση ύλης).

Ποιοτικές προδιαγραφές εκπαίδευσης με ολιγομελή τμήματα (πολύ μικρότερα κι από αυτά των Πανεπιστημίων) για καλύτερη αφομοίωση της ύλης και πιο άμεση επαφή με τους καθηγητές.

Λόγω της Ακαδημαϊκής αναγνώρισης της σχολής μας, πάνω από 120 φημισμένα Πανεπιστήμια δέχονται τους απόφοιτους μας στο Α' έτος σπουδών τους απ' ευθείας, χωρίς άλλες εξετάσεις, παρά μόνο με την ικανοποιητική απόδοση/βαθμολογία στα μαθήματα του NETWORK Foundation.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Επειδή έχουν πέσει στην αντίληψή μας πολλές περιπτώσεις παραπληροφόρησης, εάν ακούσετε οποιαδήποτε διαφορετική ή αντίθετη πληροφορία από όσα αναφέρουμε παραπάνω, από οποιοδήποτε άτομο, πηγή ή οργανισμό, σας παρακαλούμε να ζητήσετε την πληροφόρηση αυτή και γραπτώς ή με email, καθώς και το όνομα του ατόμου που σας πληροφόρησε, ενώ παράλληλα ενημερώστε μας στο 2107488131 (υπόψιν κ. Τσιτσιρίκου). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πότε μπορείτε να έρθετε στο Δωρεάν Ενημερωτικό Σεμινάριο της Σχολής μας που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
 
 
Top

 

 


No.1 Ranking Κέντρο Εγγραφών UCAS στην Ελλάδα*

*Σύμφωνα με την επίσημη λίστα του UCAS Media, το NETWORK, κάθε χρόνο από το 2010 έως και φέτος,
έχει επιτύχει τον μεγαλύτερο αριθμό Φοιτητών από Ελλάδα, που Εισάγονται για Α’Πτυχίο στη Μ. Βρετανία.

 
Το NETWORK είναι Επίσημος Συνεργάτης του Βρετανικού Συμβουλίου της Ελλάδος για το IELTS (British Council Partner School).
1. Official IELTS Registration Centre - Εγγραφές, 2. Official IELTS Computer Delivered Testing Centre - Εξετάσεις

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος NETWORK εδρεύει στην ΑθήναΒασΣοφίας 84 & τη ΘεσσαλονίκηΠΜελά 18 & Τσιμισκή. 
Τα Mαθήματα & η Προετοιμασία IELTS (αλλά και για TOEFLGMATGREκαι το πρόγραμμαFOUNDATIONγίνονται στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη:

The headquarters of NETWORK Educational Group, where our IELTS preparation course is held, are located in Athens & Thessaloniki. 
All preparation Courses in Greece for IELTS, TOEFLGMATGREFOUNDATION and all other programmes are delivered both in Athens & Thessaloniki

Το NETWORK - Σπουδές στο Εξωτερικό Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ευρώπη, είναι πιστοποιημένο UCAS School. Το UCAS (Universities and Colleges Admissions System) είναι το επίσημο όργανο του Βρετανικού συστήματος παιδείας, που προωθεί τις "Αιτήσεις UCAS". Η Αίτηση UCASείναι διαδικασία που αντιστοιχεί με το Ελληνικό Μηχανογραφικό που διαχειρίζεται το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Το NETWORK επίσης είναι Κέντρο Αιτήσεων STUDIELINK για την Ολλανδία και CAO για την Ιρλανδία.  Η συμπλήρωση Αιτήσεων UCAS καιSTUDIELINK έχει προθεσμία μέχρι Ιανουάριο. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνο μια Αίτηση UCAS για 5 Πανεπιστήμια και μία Αίτηση STUDIELINK για Πανεπιστήμια. Για περισσότερες πληροφορίες για το UCAS το STUDIELINK , το CAO  ή για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να συμπληρωθεί μία  Αίτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή μας στα τηλέφωνα 2107488131 για Αθήνα και 2310240394 για Θεσσαλονίκη και Διαδικτυακά Προγράμματα, καθώς και το 6948783370 για επικοινωνία μέσω Whatsapp Viber.


UCAS
 is the British official organization, responsible for handling all "UCAS Applications". The deadline for UCAS Applications is the 15th of January. Every candidate may complete only one UCAS Application.  There is a standard Fee for each UCAS Application which can change (slightly) without any prior notice.  UCASSTUDIELINK , or CAO are not accountable for decisions on place offers. If you need any help with your UCAS STUDIELINKor CAO Application please contact our School at 2107488131 for the Athens branch,  2310240394 for Thessaloniki and 6948783370for contacting us via Whatsapp or Viber.


Τα μαθήματα και ολόκληρο το πρόγραμμα για την προετοιμασία του IELTS εμπεριέχονται σε κάθε πρόγραμμα Foundation και European Foundation του NETWORK.

Το πρόγραμμα NETWORK FOUNDATION για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζεται ως προϋπόθεση εισαγωγής στο Α' Έτος κρατικών Πανεπιστημίων στην Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία (ισότιμα Βασίλεια στη Μ. Βρετανία), ενώ για την Ολλανδία, την Ιρλανδία και τις Ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί σημαντικό πρόσθετο εφόδιο σε συνδυασμό με το Απολυτήριο ΛυκείουΤο NETWORK Foundation Course δεν είναι φροντιστηριακό αλλά προ-πανεπιστημιακό ακαδημαϊκό έτος. Η προετοιμασία του προγράμματος FOUNDATION θεωρείται απαραίτητη ώστε κάθε υποψήφιος να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα (qualifications) στην Αίτηση Εισαγωγής που θα υποβάλλει.Copyright 2022 © NETWORK Foundation | Website Educated by 9AM LABS