ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής:
Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής: Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης

FOUNDATION COURSES
UCAS DIRECT ENTRY
ACADEMIC CONSULTING
ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (για Α' Πτυχίο-Bachelor)
όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προϋποθέσεις και προετοιμασία για την εισαγωγή σας
CALL ME BACK - Δωρεάν Ενημέρωση
παρακαλώ ενημερώστε με τηλεφωνικά
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Αθήνα: (210) 748-8131 Θεσσαλονίκη: (2310) 240-394
Υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρος: (2310) 240 394
 
 

Εάν ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ πατήστε εδώ

 

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο TOEFL (αν επιλέξετε να ξεταστείτε για TOEFL στα Κέντρα μας, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κράτησης θέσης χωρίς επιβάρυνση)

ETS Authorized TOEFL iBT Test Centers in - Athens -Greece - Thessaloniki -Greece

 
Συγκριτικός Πίνακας Εξόδων Φοίτησης μεταξύ Ελλάδας, Αγγλίας, Ουαλίας & Σκωτίας
 
 

 

Ελλάδα

(φοίτηση εκτός της πόλης μόνιμης κατοικίας του φοιτητή)

Αγγλία

(από το 2012 και μετά)

Ουαλία

(από το 2012 και μετά)

 

Σκωτία

(από το 2012 και μετά)

 

Διάρκεια Σπουδών

(υπό κανονικές/συνήθεις συνθήκες)

 

5-6 χρόνια

(κατά μέσον όρο λόγω καταλήψεων, απεργιών και άλλων προβλημάτων)

 

3 χρόνια

3 χρόνια

4 χρόνια

Δίδακτρα ανά Έτος

(καλύπτονται πλήρως από το Κρατικό Δάνειο)

€ 0 – Δωρεάν

(πλήρης κάλυψη από το Ελληνικό Κράτος)

€ 8-10,000

(κάλυψη μέσω του Δανείου από την Αγγλική Κυβέρνηση)

€ 4-5,000

(κάλυψη 50% από την Ουαλική Τοπική Κυβέρνηση )

€ 0 - Δωρεάν

(πλήρης κάλυψη από τη Σκοτσέζικη Κυβέρνηση)

Κόστος Ζωής ανά Έτος

€ 12,000
(φαγητό, ενοίκια, μετακινήσεις, βιβλία, αεροπορικά, έξοδοι διασκέδασης)

€ 8-10,000
(φαγητό, ενοίκια, μετακινήσεις, βιβλία, αεροπορικά, έξοδοι διασκέδασης)

€ 8-10,000
(φαγητό, ενοίκια, μετακινήσεις, βιβλία, αεροπορικά, έξοδοι διασκέδασης)

€ 8-10,000
(φαγητό, ενοίκια, μετακινήσεις, βιβλία, αεροπορικά, έξοδοι διασκέδασης)

ΣΥΝΟΛΟ Εξόδων ανά Έτος

€ 12,000

€ 16-20,000

(εκ των οποίων οι € 8-10,000 πρακτικά θα καλυφθούν από τον Κρατικό Δανεισμό)

€13-15,000

(εκ των οποίων οι € 4-5,000 πρακτικά θα καλυφθούν από τον Κρατικό Δανεισμό)

€ 8-10,000

ΣΥΝΟΛΟ Εξόδων για την Απόκτηση του Α’ Πτυχίου

Ελλάδα

€ 55-65,000

(εδώ διαπιστώνουμε με έκπληξη και συνειδητοποιούμε ότι τελικά, οι σπουδές στην Ελλάδα, υπό τις πλέον συνήθεις συνθήκες, θα στοιχίσουν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα που συμμετέχει στην παρούσα σύγκριση)

Αγγλία

€ 45-60,000

(εκ των οποίων οι € 24-30,000 θα καλυφθούν από Κρατικό Δάνειο το οποίο δεν απαιτεί την αποπληρωμή από τον υποψήφιο, παρά μόνο όταν εργάζεται και το εισόδημά του στο προσωπικό του εκκαθαριστικό είναι άνω των € 24,000 το χρόνο!!)

Ουαλία

€ 35-45,000

(εκ των οποίων οι € 12-13,000 θα καλυφθούν από Κρατικό Δάνειο το οποίο δεν απαιτεί την αποπληρωμή από τον υποψήφιο, παρά μόνο όταν εργάζεται και το εισόδημά του στο προσωπικό του εκκαθαριστικό είναι άνω των € 24,000 το χρόνο!!)

Σκωτία

€ 35-45,000
(σε επίπεδο εξόδων, μπορεί η Σκωτία να είναι η πιό οικονομική, όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη & το ποσό των 12+ μισθών που χάνει κάθε 4ετής σπουδαστής της Σκωτίας σε σύγκριση με ένα 3ετή Αγγλίας ή Ουαλίας, ο οποίος τον 4ο χρόνο μπορεί να εργάζεται ήδη)Χρηματοδότηση/Φοιτητικό Δάνειο (για την πληρωμή του 100% των Διδάκτρων όλων των ετών):

Κάθε σπουδαστής μπορεί να πάρει Φοιτητικό Δάνειο (Student Loan, σχεδόν άτοκο, χωρίς εγγυητή, παρά μόνο με το Διαβατήριο και τη Φοιτητική του ιδιότητα) για να καλύψει το κόστος όλων των διδάκτρων οποιουδήποτε Πανεπιστημίου. Το Φοιτητικό Δάνειο μπορεί να αρχίσει να αποπληρώνει κάθε σπουδαστής/ρια, όταν και μόνο όταν αποφοιτήσει και εργάζεται και αφού οι προσωπικές ετήσιες αποδοχές του/της ξεπεράσουν ένα ποσό αντίστοιχο των €24,000 το χρόνο!! (σημ. το κράτος που ζει και εργάζεται μετά τις σπουδές δεν παίζει κανένα ρόλο).

Όταν ξεπεραστεί το επίπεδο των €24,000 το χρόνο, το Βρετανικό κράτος απαιτεί την καταβολή του 10% του πλεονάσματος των εσόδων πάνω από τις €24,000.

Παράδειγμα: Αν κάποιος/α κάθε χρόνο έχει αποδοχές €30,000 (δηλ. €2,500/μήνα), καλείται να πληρώσει κατά τη διάρκεια του επομένου έτους συνολικό ποσό που υπολογίζεται ως εξής:

€30,000-€24,000= €6,000 x 10% = €600. Άρα το ετήσιο ποσό αποπληρωμής του Φοιτητικού Δανείου θα είναι συνολικά €600 ή €50/μήνα μόνο !!! (από τα €2,500 που εισπράττει).

Οριακά: Αν τυχόν οι αποδοχές δεν ξεπεράσουν ποτέ τις €24,000 το χρόνο, τότε το Φοιτητικό Δάνειο δεν θα αποπληρωθεί ποτέ ούτε αυτό αντίστοιχα.
Σχόλια για το Κόστος Σπουδών:


Το
NETWORK Foundation έχοντας συσσωρευμένη εμπειρία 20+ ετών στην παροχή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τις οικογένειες των υποψηφίων για Σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία, σας παραθέτει ένα αντικειμενικό-ρεαλιστικό συγκριτικό πίνακα εξόδων που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε οικογένεια με υποψήφιο σπουδαστή που ενδιαφέρεται και λογαριάζει τη δυνατότητα να σπουδάσει στα Διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ουαλίας & Σκωτίας.

 

Το βασικότερο σημείο που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι πως για κάθε Έλληνα φοιτητή σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, το σύνολο των εξόδων μέχρι την απόκτηση του Α’ Πτυχίου είναι είτε μικρότερο είτε το πολύ ίσο με το κόστος σπουδών ενός Έλληνα φοιτητή σε μια Ελληνική πόλη εκτός της πόλης μόνιμης διαμονής του!!

 

Δηλαδή, αν μια οικογένεια πάρει την απόφαση να δώσει την ευκαιρία για κορυφαίας ποιότητας εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, το αποτέλεσμα θα είναι πέρα όλων των άλλων, α) ταχύτερη αποφοίτηση κατά ένα τουλάχιστον χρόνο, β) έξοδα μικρότερα ή ίσα απ' ότι σε μία Ελληνική πόλη εκτός αυτής του τόπου μόνιμης κατοικίας σας και, το σημαντικότερο, αυτά ισχύουν ακόμα και μετά την αύξηση των διδάκτρων στα Βρετανικά Πανεπιστήμια από το Σεπτέμβριο του 2012.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως η αύξηση των διδάκτρων, είναι στην πράξη ένα ζήτημα λογιστικό και όχι ουσιαστικό και άμεσα πρακτικό, καθώς το Κρατικό Δάνειο το οποίο καλύπτει υπέρ του φοιτητή τα συνολικά έξοδα των διδάκτρων, που στην πράξη τον απαλλάσσει από την καταβολή τους για κάποια χρόνια και μέχρι να μπορεί να τα αποπληρώσει με τα δικά του χρήματα !!!

 

Μιά εξαίρεση:  Αναφορικά με το κόστος, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα αναφερόμενα στον παραπάνω πίνακα έξοδα, κατ’ εξαίρεση για την περιοχή του δήμου του Λονδίνου πρέπει να υπολογίζει κανείς μια επιβάρυνση € 5-7,000 περίπου ανά έτος, λόγω της πρωτοφανούς ακρίβειας διαβίωσης της συγκεκριμένης αυτής πόλης.  Η απόφαση της επιλογής του Λονδίνου είναι καθαρά θέμα προτίμησης του υποψηφίου και της οικογένειας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανικών ιδρυμάτων βρίσκεται εκτός του Λονδίνου και η Ακαδημαϊκή τους ποιότητα και αναγνώριση είναι εντελώς ανεξάρτητη από την τοποθεσία που εδρεύουν (πχ. Oxford & Cambridge βρίσκονται εκτός Λονδίνου).

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο είναι το ακόμα μικρότερο κόστος που δημιουργείται για την οικογένεια κάθε σπουδαστή στα Πανεπιστήμια της Ουαλίας και Σκωτίας.  Η Ουαλία και η Σκωτία προσφέρουν μία εξαιρετική ευκαιρία για σπουδές του ιδίου πολύ ψηλού Βρετανικού επιπέδου, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό βιοτικό επίπεδο που προσφέρουν οι δύο αυτές περιοχές/Βασίλεια της  Μεγάλης Βρετανίας (Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Στη Σκωτία ο συνδυασμός της ομορφιάς του φυσικού τοπίου και των πόλεων της φημισμένης αυτής περιοχής, σε συνάρτηση με το παραδοσιακό Βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης είναι μια εγγύηση για μια ανεκτίμητη αλλά και αξέχαστη φοιτητική εμπειρία.  Η προσαύξηση κατά ένα έτος του χρόνου σπουδών δίνει και μια ευκαιρία, ειδικά στους νέους ηλικιακά φοιτητές να προσαρμοστούν πολύ πιο ομαλά στο Βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης και θέτουν έτσι μια επιπλέον διευκόλυνση στη μαθησιακή διαδικασία.

 

Στην Ουαλία, η συνύπαρξη κοσμοπολίτικων αστικών κέντρων, όπως το Cardiff, το Bangor και το Swansea, με μια πανέμορφη ύπαιθρο και τα ιδανικά Πανεπιστημιακά, δίνουν την επιλογή στον υποψήφιο να διαλέξει τον τύπο περιβάλλοντος χώρου και τύπου Πανεπιστημίου που επιθυμεί, πάντα μέσα στο πλαίσιο της απαράλλακτης υψηλής ποιότητας σπουδών που μπορεί να εγγυηθεί το Βρετανικό Εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Το NETWORK Foundation σας παρέχει τη στήριξη και συμβουλευτική για να διαλέξει ο υποψήφιος φοιτητής και η οικογένεια του, τον ιδανικό συνδυασμό σπουδών-Πανεπιστημίου- πόλης -περιβάλλοντος-κόστους, ώστε η τελική επιλογή να ικανοποιεί πλήρως τις προσωπικές απαιτήσεις σε συνδυασμό με το διαθέσιμο οικογενειακό κεφάλαιο-προς-επένδυση στην πρωτοπόρα  εκπαίδευση που παρέχει η Μ. Βρετανία.

 

Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετική με τον παραπάνω πίνακα και τα στοιχεία που αναφέρονται εκεί, μπορείτε να τηλεφωνήσετε είτε στο παράρτημα της Σχολής μας στην Αθήνα (210) 74.88.131, είτε στη Θεσσαλονίκη (2310) 240.394.

Top

  

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος NETWORK εδρεύει στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας 84 & τη Θεσσαλονίκη, Π. Μελά 18 & Τσιμισκή. 
Τα Mαθήματα & η Προετοιμασία IELTS (αλλά και για TOEFLGMATGRE, και το πρόγραμμα FOUNDATION) γίνονται στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη:

The headquarters of NETWORK Educational Group, where our IELTS preparation course is held, are located in Athens & Thessaloniki. 
All preparation Courses in Greece for IELTS, TOEFLGMATGRE, FOUNDATION and all other programmes are delivered both in Athens & Thessaloniki
Το NETWORK - Σπουδές στην Αγγλία είναι πιστοποιημένο UCAS School. Το UCAS (Universities and Colleges Admissions System) είναι το επίσημο όργανο του Βρετανικού συστήματος παιδείας, που προωθεί τις "Αιτήσεις UCAS". Η Αίτηση UCAS είναι διαδικασία που αντιστοιχεί με το Ελληνικό Μηχανογραφικό που διαχειρίζεται το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Η συμπλήρωση Αιτήσεων UCAS έχει προθεσμία μέχρι τη 15η Ιανουαρίου. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνο μια Αίτηση UCAS για 5 Πανεπιστήμια. Για περισσότερες πληροφορίες για το UCAS ή για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να συμπληρωθεί η Αίτηση UCAS, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή μας στα τηλέφωνα 210-74.88.131 για Αθήνα και 2310-240.394 για Θεσσαλονίκη

UCAS is the British official organization, responsible for handling all "UCAS Applications". The deadline for UCAS Applications is the 15th of January. Every candidate may complete only one UCAS Application. There is a standard Fee for each UCAS Application which can change (slightly) without any prior notice. UCAS is not accountable for decisions on place offers. If you need any help with your UCAS Application please contact our School at 210-74.88.131 for the Athens branch and  2310-240.394 for Thessalonica. 

Τα μαθήματα και ολόκληρο το πρόγραμμα για την προετοιμασία του IELTS εμπεριέχονται σε κάθε πρόγραμμα Foundation του NETWORK.  Το πρόγραμμα NETWORK FOUNDATION για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζεται ως προϋπόθεση εισαγωγής στο Α' Έτος κρατικών Πανεπιστημίων στην Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία (ισότιμα Βασίλεια στη Μ. Βρετανία). Το NETWORK Foundation Course δεν είναι φροντιστηριακό αλλά προ-πανεπιστημιακό ακαδημαϊκό έτος. Η προετοιμασία του προγράμματος FOUNDATION θεωρείται απαραίτητη ώστε κάθε υποψήφιος να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα (qualifications) στην αίτηση UCAS που θα υποβάλλει.Website Educated by 9AM