ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής:
Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής: Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης
Δωρεάν Σεμινάρια

RECOGNISED FOUNDATION COURSES
UNIVERSITY APPLICATION SERVICE
ACADEMIC & CAREER CONSULTING
UNITED KINGDOM - HOLLAND - EUROPE

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ (για Α' Πτυχίο-Bachelor)
όλες οι απαραίτητες Διαδικασίες, Προϋποθέσεις και Προετοιμασία για την Εισαγωγή σου
Τηλέφωνα
Επικοινωνίας:


Αθήνα:
2107488131


Θεσσαλονίκη:
2310240394


Υπόλοιπη Ελλάδα και Κύπρος:
2310240394


Whatsapp/Viber:
6948783370

Εάν ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ πατήστε εδώ

 

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο TOEFL (αν επιλέξετε να ξεταστείτε για TOEFL στα Κέντρα μας, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουμε τη διαδικασία κράτησης θέσης χωρίς επιβάρυνση)

ETS Authorized TOEFL iBT Test Centers in - Athens -Greece - Thessaloniki -Greece

 
Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ή ΟΧΙ η συμμετοχή μου και οι υψηλοί βαθμοί στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να σπουδάσω στη Μ. Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία), και σε ποιές περιπτώσεις?  

ΝΑΙ - Περιπτώσεις που είναι Απαραίτητες οι Πανελλήνιες.

Αν το Απολυτήριο είναι το μοναδικό σου προσόν με το οποίο θα ζητήσεις την Εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο, πρέπει να έχεις ελάχιστο μέσο όρο (συμπεριλαμβανομένων και των βαθμών των Πανελληνίων17,5/20, 18/20 ή 18,5/20 ή και 19/20, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε διαφορετικού Πανεπιστημίου.

 

Τα Βρετανικά Κρατικά ΑΕΙ, όπως ζητούν από τους Βρετανούς υποψήφιους τους βαθμούς τους είτε στις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels, είτε σε κάποιο Recognised Foundation course, έτσι και στους μη-Βρετανούς υποψήφιους ζητούν τους βαθμούς τους,1) είτε στις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Levels 2) είτε από τις εξετάσεις του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ International Baccalaureate), 3) είτε τους βαθμούς από την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αναγνωρισμένου προγράμματος Recognised Foundation Year.

 

 

Α2.  Κανόνας

Λογικό λοιπόν είναι και για τους Έλληνες υποψήφιους, κατά κανόνα, να μη μπαίνει κανείς στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο απλά και μόνο με την ολοκλήρωση του Λυκείου.  Τα Βρετανικά ΑΕΙ στην πλειοψηφία τους αλλά ζητούν και ένα Μεταλυκειακό προσόν ή τη συμμετοχή τους με πολύ καλή βαθμολογία σε κάποιες κρατικές εξετάσεις πρόσβασης σε ΑΕΙ

 

Γι αυτό και ζητούν τους βαθμούς των Ελληνικών εθνικών εξετάσεων (Πανελληνίων) που δίνουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση ως το εισιτήριο και για τα Βρετανικά πανεπιστήμια. 

 

Άρα για όποιον δεν συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις IB ή σε ένα Recognised Foundation programme οι Πανελλήνιες είναι απαραίτητες, δηλαδή κριτήριο Εισαγωγής είναι το Απολυτήριο συμπεριλαμβανομένης και της βαθμολογίας των Πανελληνίων εξετάσεων.

 

 

Β2.  Εξαίρεση

Ορισμένα Κρατικά Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, εφόσον κάποιοι υποψήφιοι έχουν στοΑπολυτήριο του Σχολείου τους πολύ καλούς βαθμούς και χωρίς να έχουν λάβει μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, προσφέρουν Θέση στους μαθητές αυτούς με κριτήριο το βαθμό του Απολυτηρίου σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των Αγγλικών.

 

Στην περίπτωση βέβαια της εξαίρεσης αυτής έχει μεγάλη σημασία το πώς θα σχεδιαστεί η στρατηγική της αίτησης UCAS και ποια Πανεπιστήμια θα επιλεγούν, ώστε να αποφευχθεί τυχόν απόρριψη του υποψηφίου.  Για το λόγο αυτό η αίτηση καλό είναι να γίνει με την υποστήριξη έμπειρου επαγγελματία Συμβούλου.

 

Πως εξασφαλίζει κανείς την Εισαγωγή του:

 

*  Το NETWORK (και για τις 2 παραπάνω περιπτώσεις Α2 και Β2) αναλαμβάνει τη διαδικασία της Απευθείας Εισαγωγής (UCAS Direct Entry) για υποψηφίους χωρίς Πανελλήνιες και χωρίς επιπλέον προετοιμασία με Εγγύηση Προσφοράς Θέσης και καλύπτει και υποψήφιους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

 

*  Όσον αφορά στην πιστοποίηση της Αγγλικής γλώσσας:

 

1) All Year IELTS TOEFL – Το NETWORK λειτουργεί κάθε μήνα νέα τμήματα προετοιμασίας IELTS και TOEFL (με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε scores) για την προετοιμασία των υποψηφίων που επιδιώκουν απευθείας Εισαγωγή και χρειάζονται τις παραπάνω πιστοποιήσεις. 

 

2) July Intensive IELTS TOEFL - Το μήνα Ιούλιο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λειτουργούν υπερεντατικά τμήματα IELTS και TOEFL, διάρκειας 4 εβδομάδων, σε καθημερινή βάση με στόχο τις αντίστοιχες εξετάσεις στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, για την εξασφάλιση της πιστοποίησης.

 

Σημείωση: Η Υπηρεσία UCAS Direct Entry αλλά και η προετοιμασία IELTS/TOEFLεμπεριέχονται σε ΚΑΘΕ πρόγραμμα Foundation του NETWORK.

ΟΧΙ - Περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι απαραίτητες οι Πανελλήνιες.

Εξαρτάται κυρίως από ποια πιστοποιητικά/προσόντα διαθέτεις.  

 

Α1.  Υποψήφιοι Με Ειδική Προετοιμασία:

Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις εφόσον πριν την εισαγωγή σου και την έναρξη των σπουδών σου στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο ολοκληρώσεις με επιτυχία:

1) το Πρόγραμμα  του NETWORK Foundation Year* ή

2) ένα πρόγραμμα ΙΒ (International Baccalaureate), ή

3) τις Παν-Βρετανικές εξετάσεις GCE A-Level

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις το κριτήριο Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο ΔΕΝ είναι το Απολυτήριο (με Πανελλήνιες ή χωρίς Πανελλήνιες) αλλά η βαθμολογία σου:

 

1) είτε στο NETWORK Foundation Year

2) είτε στο ΙΒ

3) είτε στα GCE A-Levels (σε συνδυασμό με την πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας (IELTS ή TOEFL) εφόσον αυτή ζητηθεί)

 

Δηλαδή ο βαθμός του Απολυτηρίου εδώ (περίπτωση Α1) δεν παίζει ρόλο.

 

* Το NETWORK Foundation είναι το μεγαλύτερο UCAS School στην Ελλάδα (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) για την προετοιμασία και Εισαγωγή σπουδαστών στη Μεγάλη Βρετανία. To NETWORK είναι Recognised Foundation, επίσημο UCAS School και προσφέρει προγράμματα Foundation με δυνατότητα Εγγύησης Προσφοράς Θέσης για όλες τις Ειδικότητες (όπως Engineering, Business, Economics, Biological Sciences, Pharmacy, Chemical Sciences, Computer Sciences, Architecture, Arts, Design, Social Sciences, Law, κλπκλπ.) (εξαιρούνται: Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φυσιοθεραπεία, όπου ακολουθείται άλλη διαδικασία).

 

* Το NETWORK Foundation γίνεται:

1) είτε παράλληλα με το Λύκειο (χωρίς να απαιτείται συμμετοχή στις Πανελλήνιες) “Lyceum Foundation

2) είτε μετά το Λύκειο “Winter Foundation”, “February Foundation”, “Summer Foundation”.

 

* Η Υπηρεσία UCAS Direct Entry αλλά και η προετοιμασία IELTS/TOEFLεμπεριέχονται σε ΚΑΘΕ πρόγραμμα Foundation του NETWORK.Β1.  Υποψήφιοι Χωρίς Προετοιμασία:

Ορισμένα Κρατικά Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, εφόσον κάποιοι υποψήφιοι έχουν στοΑπολυτήριο του Σχολείου τους πολύ καλούς βαθμούς και χωρίς να έχουν λάβει μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, προσφέρουν Θέση στους μαθητές αυτούς με κριτήριο το βαθμό του Απολυτηρίου σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των Αγγλικών. 

 

Στην περίπτωση βέβαια της εξαίρεσης αυτής έχει μεγάλη σημασία το πώς θα σχεδιαστεί η στρατηγική της αίτησης UCAS και ποια Πανεπιστήμια θα επιλεγούν, ώστε να αποφευχθεί τυχόν απόρριψη του υποψηφίου.  Για το λόγο αυτό η αίτηση καλό είναι να γίνει με την υποστήριξη έμπειρου επαγγελματία Συμβούλου

 

*  Το NETWORK (για την παραπάνω περίπτωση Β1) αναλαμβάνει τη διαδικασία της Απευθείας Εισαγωγής (UCAS Direct Entry) για υποψηφίους χωρίς Πανελλήνιες και χωρίς επιπλέον προετοιμασία με Εγγύηση Προσφοράς Θέσης και καλύπτει και υποψήφιους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

 

*  Όσον αφορά στην πιστοποίηση της Αγγλικής γλώσσας:

 

1) All Year IELTS TOEFL - Το NETWORK λειτουργεί κάθε μήνα νέα τμήματα προετοιμασίας IELTS και TOEFL (με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε scores) για την προετοιμασία των υποψηφίων που επιδιώκουν απευθείας Εισαγωγή και χρειάζονται τις παραπάνω πιστοποιήσεις. 

 

2) July Intensive IELTS TOEFL - Το μήνα Ιούλιο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκηλειτουργούν υπερεντατικά τμήματα IELTS και TOEFL, διάρκειας 4 εβδομάδων, σε καθημερινή βάση με στόχο τις αντίστοιχες εξετάσεις στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, για την εξασφάλιση της πιστοποίησης.

Άλλες συχνές ερωτήσεις

 
 
 
Top

 

 


No.1 Ranking Κέντρο Εγγραφών UCAS στην Ελλάδα*

*Σύμφωνα με την επίσημη λίστα του UCAS Media, το NETWORK, κάθε χρόνο από το 2010 έως και φέτος,
έχει επιτύχει τον μεγαλύτερο αριθμό Φοιτητών από Ελλάδα, που Εισάγονται για Α’Πτυχίο στη Μ. Βρετανία.

 
111 Το NETWORK είναι Επίσημος Συνεργάτης του Βρετανικού Συμβουλίου της Ελλάδος για το IELTS (British Council Partner School).
1. Official IELTS Registration Centre, 2. Official IELTS Computer Delivered Testing Centre

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος NETWORK εδρεύει στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας 84 & τη Θεσσαλονίκη, Π. Μελά 18 & Τσιμισκή. 
Τα Mαθήματα & η Προετοιμασία IELTS (αλλά και για TOEFLGMATGRE, και το πρόγραμμα FOUNDATION) γίνονται στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη:

The headquarters of NETWORK Educational Group, where our IELTS preparation course is held, are located in Athens & Thessaloniki. 
All preparation Courses in Greece for IELTS, TOEFLGMATGRE, FOUNDATION and all other programmes are delivered both in Athens & Thessaloniki
Το NETWORK - Σπουδές στην Αγγλία είναι πιστοποιημένο UCAS School. Το UCAS (Universities and Colleges Admissions System) είναι το επίσημο όργανο του Βρετανικού συστήματος παιδείας, που προωθεί τις "Αιτήσεις UCAS". Η Αίτηση UCAS είναι διαδικασία που αντιστοιχεί με το Ελληνικό Μηχανογραφικό που διαχειρίζεται το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Η συμπλήρωση Αιτήσεων UCAS έχει προθεσμία μέχρι τη 15η Ιανουαρίου. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνο μια Αίτηση UCAS για 5 Πανεπιστήμια. Για περισσότερες πληροφορίες για το UCAS ή για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να συμπληρωθεί η Αίτηση UCAS, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολή μας στα τηλέφωνα 210-74.88.131 για Αθήνα και 2310-240.394 για Θεσσαλονίκη καθώς και το 6948783370 για Whatsapp/Viber

UCAS is the British official organization, responsible for handling all "UCAS Applications". The deadline for UCAS Applications is the 15th of January. Every candidate may complete only one UCAS Application. There is a standard Fee for each UCAS Application which can change (slightly) without any prior notice. UCAS is not accountable for decisions on place offers. If you need any help with your UCAS Application please contact our School at 210-74.88.131 for the Athens branch and  2310-240.394 for Thessalonica and 6948783370 for Whatsapp/Viber. 

Τα μαθήματα και ολόκληρο το πρόγραμμα για την προετοιμασία του IELTS εμπεριέχονται σε κάθε πρόγραμμα Foundation του NETWORK.  Το πρόγραμμα NETWORK FOUNDATION για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζεται ως προϋπόθεση εισαγωγής στο Α' Έτος κρατικών Πανεπιστημίων στην Αγγλία, Ουαλία, Σκοτία (ισότιμα Βασίλεια στη Μ. Βρετανία). Το NETWORK Foundation Course δεν είναι φροντιστηριακό αλλά προ-πανεπιστημιακό ακαδημαϊκό έτος. Η προετοιμασία του προγράμματος FOUNDATION θεωρείται απαραίτητη ώστε κάθε υποψήφιος να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα (qualifications) στην αίτηση UCAS που θα υποβάλλει.Copyright 2022 © NETWORK Foundation | Website Educated by 9AM LABS