ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής:
Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία:
Ώρα:
Τόπος Διεξαγωγής: Πληροφορίες και Κράτηση Θέσης

Πότε μπορώ να υποβάλλω Αιτήσεις UCAS?

Οι 3 σημαντικές προθεσμίες υποβολής Αιτήσεων UCAS κάθε χρόνο είναι:

UCAS Γενικές Προθεσμίες (General Deadlines)

  1. STANDARD - έως τις 15 Ιανουαρίου
  2. LATE - έως τις 30 Ιουνίου
  3. CLEARING - μετά τις 18 Αυγούστου

UCAS Ειδικές Προθεσμίες (General Deadlines)

  • Oxford University - έως τις 15 Οκτωβρίου
  • Cambridge University - έως τις 15 Οκτωβρίου
  • Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική - έως τις 15 Οκτωβρίου (Medicine, Dentistry, Veterinary)
  • Συγκεκριμένες Σχολές Τεχνών - έως τις 24 Μαρτίου (Fine Art, Art, Design)

STANDARD (αίτηση UCAS μέχρι 5 επιλογές Παν/μίων)
Το σύστημα του UCAS ανοίγει κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Η κανονική προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και τα Πανεπιστήμια επιλέγουν έχοντας ως πιθανούς υποψηφίους όλους όσους έχουν κάνει αίτηση έως τότε και προσφέρουν θέσεις από το σύνολο των διαθεσίμων θέσεων σε κάθε ειδικότητα.

LATE (αίτηση UCAS μέχρι 5 επιλογές Παν/μίων)
Εφόσον λήξει η κανονική προθεσμία υποβολής στις 15 Ιανουαρίου τα Πανεπιστήμια συνεχίζουν να δέχονται αιτήσεις μέχρι και το τέλος Ιουνίου, μόνο που επιλέγουν υποψηφίους μόνο όσα Πανεπιστήμια ή Ειδικότητες δεν έχουν ακόμη καλύψει τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα οι προδιαγραφές επιλογής να γίνονται ολοένα και πιο υψηλές και οι θέσεις εφόσον υπάρχουν ακόμη να ελαττώνονται μέρα με τη μέρα.

CLEARING (ειδική αίτηση UCAS με Clearing Number)
Στη διαδικασία Clearing συμμετέχουν μόνο όσα Πανεπιστήμια το επιλέξουν και εφόσον τα Πανεπιστήμια αυτά προσφέρουν ακόμα θέσεις σε διάφορες ειδικότητες που δεν έχουν καλύψει το διαθέσιμο αριθμό των θέσεών τους. Η διεκδίκηση των θέσεων γίνεται σε ένα προς ένα ίδρυμα και όχι σε πολλά παράλληλα. (Η φήμη ότι οι προϋποθέσεις εισαγωγής στο Clearing είναι χαμηλότερες δεν ισχύει για τα περισσότερα Βρετανικά ΑΕΙ.)

Σχετικά με τις Ειδικές Προθεσμίες υποβολής Αιτήσεων UCAS σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη σχολή μας για να ενημερωθείτε υπεύθυνα: Αθήνα210 74 88 131, Θεσσαλονίκη 2310 240 394.

TIMING
Ανεξάρτητα με το ποιό πρόγραμμα προετοιμασίας παρακολουθήσετε: 1) UCAS Foundation course: Winter, February, Lyceum, Summer, ή 2) IELTS course, ή 3) αποφασίσετε να εισαχθείτε με Απ’ευθείας Εισαγωγή - DirectEntry
Η υποβολή της αίτησής σας πρέπει να γίνει το συντομότερο, αν είναι δυνατό και μέσα στο μήνα Οκτώβριο, 11 μήνες νωρίτερα δηλαδή από την έναρξη των σπουδών σας στο Α’ Έτος σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία).

Υποψήφιοι/ες που διαμένουν εκτός Αθηνών ή Θεσσαλονίκης
Η υποβολή Αιτήσεων UCAS γίνεται πλήρως και επιτυχώς από την υπηρεσία NETWORK UCAS Direct Entry και ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ για οποιονδήποτε υποψήφιο/α από οποιαδήποτε πόλη ή περιοχή της Ελλάδας. Τη διαδικασία αυτή αναλαμβάνει το NETWORK στη Θεσσαλονίκη: 2310 240 394

(σε περίπτωση που έχετε όμως εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα, αν και η προσωπική επίσκεψη δεν είναι απαραίτητη στην εξ’ αποστάσεως υπηρεσία UCAS Direct Entry, μπορείτε να απευθυνθείτε και στο NETWORK στην Αθήνα: 210 74 88 131)